20.3.2015
Pohja:
200 g digestive keksejä
150 g voita
lusikallinen suklaarouhetta (itse käytin Dolfin suklaalastuja, voi jättää poiskin)
4 rkl ruokosokeria/tavallista sokeria
Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa
Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla, vuoraa myös reunat suikaleilla; näin kakku irtoaa helpommin vuoasta.
Murskaa keksit tehosekoittimessa, sekoita mukaan myös sokeri, suklaarouhe (jos käytät sitä) ja sulatettu voi. Painele seos vuoan reunoille ja pohjalle.
Laita kulhoon tuorejuusto, notkista sitä vatkaimella. Lisää kulhoon ruokosokeri, sitruunamehu ja ranskankerma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kulhoon. Sekoita perunajauhot kermaan, kunnes ne liukenevat siihen. Lisää täyte tuorejuuston sekaan. Sekoita kunnolla. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Jos vuoasta tihkuu rasvaa uunin pohjalle, niin peitä uunin pohja alumiinivuoalla.
Anna kakun jäähtyä hyvin ja tarjoa seuraavana päivänä, joko sellaisenaan tai marjojen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kih, itse taisin ottaa sen isoimman siivun; tykkään tästä kakusta niin paljon… 🙂
Ja kiitos kehuista.