Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KiaKippura

Mansikkatäytekakku 15h

31.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20574_12910356_1014677665272959_344561767_n_600x600.jpg

pohja: 

250g munaa
200g sokeria
200g vehnäjauhoja
150g perunajauhoja
10g leivinjauhetta

työohje:  

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhotja leivinjauhe keskenään. Lisää munavaahtoon siivilänläpi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista kakkua  45-55 min 175 asteessa. Kumoa kakku jäähtymään ritilälle. Leikkaa se kolmeksi levyksi, niin voit aloittaa kakun alustamisen.

Nämä olisi hyvä olla: 

1. 2kpl Palettia iso ja pieni
2. Raappa ja (Jos haluaa tehdä raappa reunat) niin Kuvio raappa.
3. Kulho jossa vatkata kerma.
4. 1kpl tyllia sekä Pursotuspussi, ota huomioon että aina kun käsittelet kermaa tulisi olla aina uusi pursotuspussi. (Jos käyttää ”kertakäyttöisiä”)
5. Mansikka hilloa (Tai muuta mitä haluaa kakun väliin)

täyttäminen:

sokerivettä: 1l vettä ja 290g sokeria
kermaa: 8dl
Mansikkahilloa: noin 200g
Mansikoita (sopivasti jätä pieni väli reunoille että pursotukset mahtuvat hyvin päälle)

Kiille (Koulussa käytämme sellaista laitetta jolla kiille sadaan suihkutettua marjojen ja kakun päälle) kotona voi tehdä itse kiilteen vedestä ja Hillosokerista (Paketissa pitäisi lukea tähän ohje)

mutta kun laitat kiilettä, muista aina että marjat jäisinä, eikä kaadeta sitä kiiletä vaan vaikka pullasudilla joka paikkaan tasaisesti, tarkoitus ei ole uittaa koko kakkua, eli ei mitään 1 cm paksuista kiille kerrosta kaku päälle)

Kakun pohjaus:

Kakku leikataan 3 yhtäsuureen osaan. Kostuta, Laita hillo kerros ja tämän jälkeen kermaa, kerman voi maustaa haluamallaan tavalla minulla tässä on aivan avallinen kerma. ja jatka kokoajan joka kerrokseen. kun olet päässyt viimeiseen (Päälimmäisee) kastele ja laita Noin 1mm verran hilloa päälle, tämän jälkeen jäiset marjat ja valmis kiille.

on aika aloittaa kerman laitto!

vatkaa kerma kuohkeaksi mutta ei liian kovaksi vaahdoksi.
Ota paleti kärkeen hyvänkokoinen kerma kasa ja aloita kakun reunojen teko, kakussa on tarpeeksi kermaa kun reunat eivät kuulla läpi.

kun olet saanut tehtyä tämän osion, voit tehdä halutessasi raappareunat. (Kuvan kakusa ei ole)

sitten otat kermaa pusiin, Kädet riti asentoo pursottaessasi, on paljo helpompaa. pursota laita ruusu siisti reunat ja wola kakku on valmis!

ps: Reunoille voi halutessaan laittaa Krokantin niinkuin kuvassa 🙂

Ainesosat

Mansikka

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20574_12910356_1014677665272959_344561767_n_400x400.jpgKiaKippuraMansikkatäytekakku 15h
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20574_sämpylät_400x400.jpgKiaKippura sämpylät
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa