6.1.2015
Parikymmentä kpl
Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 keltuainen
½ dl sokeria
Lisäksi:
1 valkuainen
40g hasselpähkinärouhetta
vajaa ½ dl sokeria
Päälle:
Luumu-/vadelma-/aprikoosimarmeladia
Tee näin:
Lämmitä voi kulhossa hieman pehmeäksi ja lisää loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla työtasolla noin 3cm paksuisia tankoja, kääri ne kelmuun ja laita ½ tunniksi jääkaappiin.
Vaahdota valkuainen. Sekoita pähkinärouhe + sokeri keskenään. Leikkaa taikinasta n.1cm paksuisia viipaleita ja muotoile palloiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pyörittele pallot ensin valkuaisvaahdossa ja sitten pähkinä-sokeriseoksessa ja laita pellille. Paina palleroiden keskelle kuopat ja täytä ne haluamallasi marmeladilla.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. (Keksit eivät paljoa tummu.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
hih (: kannattaa!