17.3.2015
Murupohja:
150g digestivekeksejä
80g sulaa voita
Täyte:
450g tuorejuustoa
225g mascarponea
1dl ranskankermaa
1.5 dl sokeria
4 munaa
2tl vanilja-aromia
Pinnalle:
3dl kermaviiliä
3rkl tomusokeria
(sinistä raesokeria)
Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 26cm Ø irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Murskaa keksit hienoksi muruseokseksi ja yhdistä ne voin kanssa. Painele seos lusikalla tiiviisti vuoan pohjalle.
Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista kakkua 45-60 minuuttia kunnes täyte on jähmetynyt mutta tutisee keskeltä vielä hiukan. Kun otat kakun uunista anna sen jäähtyä hieman ja jätä uuni päälle.
Vatkaa kermaviili ja tomusokeri ja levitä seos kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10-15 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Irroita kakun reunat veitsellä tai lastalla, jottei kakku jäähtyessään halkeile. Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassa ja siirrä se sitten jääkaappiin ja anna sen olla siellä ainakin 3 tuntia ennen tarjoilua.
Jos koristelet esimerkiksi raesokerilla, tee se kakun oltua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hauska idea tuo suomenlippu juustokakun päällä.