26.4.2015
¾ dl sokeria ja ¾ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl öljyä, sulatettua voita TAI juoksevaa margariinia
2 dl rusinoita
Vaniljatäyte:
1 ½ dl kuohukermaa
1-1½ vaniljasokeria
noin 1 rkl maissitärkkelystä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
Valmista ensin vaniljatäyte: Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehahtaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakeutuu. Täytä jääpalamuotin 10-12 koloa kukin 2-3 teelusikallisella vaniljakreemiä ja laita pakastimeen jäätymään.
Valmista muffinit: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit lukuunottamatta vaniljasokeria.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmuna-sokerivaahdon joukkoon.
Sekoita viimeisenä joukkoon rasva ja rusinat. Älä enää tässä vaiheessa sekoita liikaa jottei taikina turhaan sitkisty. Laita muffinipellin koloihin paperivuoat. Jos et omista muffinipelliä laita pellille leivinpaperin päälle kaksi paperivuokaa päällekkäin. Muffineja tulee noin kaksitoista kappaletta. Täytä vuoat vähän yli puoliväliin. Ota vaniljapalat pois pakastimesta ja irrota muotista. Työnnä jokaisen muffinin keskelle yksi vaniljapala ja paista muffineja 9-13 minuuttia uunin keskitasolla.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru. Leivotaan lehdessä oli tuo idea hillon kanssa. Siitä vähän matkin. 🙂