Kinuskileipomo kermis

Kategoria: Muffinssit,  Yhteistyöreseptit Nähty 6186 kertaa
 
26.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTITosi vaniljaiset kauramuffinit


Lese- ja hiutalekilpailu kuulosti hauskalta, joten halusin osallistua siihen. Valitsin Myllyn paras- kaurahiutaleet ja kehitin nämä vaniljaiset kauramuffinit, jotka olivat oikein hyviä.

¾ dl sokeria ja ¾ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl öljyä, sulatettua voita TAI juoksevaa margariinia
2 dl rusinoita

Vaniljatäyte:
1 ½ dl kuohukermaa
1-1½ vaniljasokeria
noin 1 rkl maissitärkkelystä
1 kananmuna
1 rkl sokeria

Valmista ensin vaniljatäyte: Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehahtaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakeutuu. Täytä jääpalamuotin 10-12 koloa kukin 2-3 teelusikallisella vaniljakreemiä ja laita pakastimeen jäätymään.
Valmista muffinit: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit lukuunottamatta vaniljasokeria.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmuna-sokerivaahdon joukkoon.
Sekoita viimeisenä joukkoon rasva ja rusinat. Älä enää tässä vaiheessa sekoita liikaa jottei taikina turhaan sitkisty. Laita muffinipellin koloihin paperivuoat. Jos et omista muffinipelliä laita pellille leivinpaperin päälle kaksi paperivuokaa päällekkäin. Muffineja tulee noin kaksitoista kappaletta. Täytä vuoat vähän yli puoliväliin. Ota vaniljapalat pois pakastimesta ja irrota muotista. Työnnä jokaisen muffinin keskelle yksi vaniljapala ja paista muffineja 9-13 minuuttia uunin keskitasolla.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo