Kinuskileipomo Kepan Herkku

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 23399 kertaa
 
09.10.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISuklaa cookiet


Lähdin etsimään hyviä keksi reseptejä ja huomasin, että ulkomaalaiset reseptit eroavat aika paljon suomalaisista ja ajattelin kokeilla niitä. Muuntelin mitat parhaani mukaan ja kokeilin reseptiä kaksi kertaa ennen julkaisua tänne. Ja täytyy sanoa, että tässä on resepti, jossa keksit ovat rapeita päältä ja sisältä hieman sitkeitä.
Kuulemma sulatettu voi tekee kekseistä juuri sellaisia. Suklaan kanssa ei kannata pihtailla. Muista, että jauhoja tulee laittaa sen verran, että taikinaa on helppo käsitellä käsin. Ja mikä parasta, sähkövatkainta ei välttämättä tarvitse.

150 g sulaa voita
1,5 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
1 muna
5-6 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa ja leivinjauhetta
200g suklaata
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175c. Sekoita sulatettu voi ja sokerit käsivispilällä. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja sekoita ne seokseen.
Rouhi suklaa ja lisää se hyvin vaivaten. Tee kaksi n. 20 cm pituista pötköä ja kääri kelmuun tmv. Laita pakastimeen n. 10-15 minuutiksi.
Ota pois pakastimesta ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kiekoiksi. Laita pellille ja uuniin n. 10 minuuttia.
Kokeile esimerkiksi lusikalla, että keskusta on aika pehmeä, sillä keksit kovenevat jäähtyessään.