1.2.2014
20 palaa 175 °C 15min
Ainekset:
Taikina:
100g voita
1dl sokeria
2 munaa
1rkl vaniliinisokeria
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
n.2,5dl jauhoja
1dl maitoa
2 riviä tummaa suklaata
Kuorrute:
50g voita
n. 2-2,5dl mansikkatomusokeria
Koristeet:
3 palaa tummaa suklaata
Ohjeet:
Koristeet:
Sulata suklaa vesihauteessa. Aseta leivinpaperi tasaiselle tasolle. Tee kuvioita leivinpaperin päälle lusikkaa tai veistä apuna käyttäen. Laita kuviot pakastimeen jähmettymään.
.
Taikina:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää taikinaan vaniliinisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe
.
Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan. Pilko suklaa ja lisää se taikinaan hieman sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan (tässä käytetty 36cm x 24cm). Paista 175 °C noin 15minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorutteen laittoa.
Kuorrute:
Mittaa kattilaan 50g voita ja sulata pienellä lämmöllä.
Lisää mansikkatomusokeri vähitellen voihin ja sekoita seos tasaiseksi.
Levitä kuorrute pohjan päälle ja anna jähmettyä. Lisää jähmettyneet koristeet. Herkuttele ^^
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä