Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Keittotaiteilua

Karpalo-kinuskibostonkakku

23.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19296_karpalo-kinuskibostonkakku2_mini_600x600.jpg

Kinuski-karpalobostonkakku (3 kpl)
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1 kananmuna
1,25 dl sokeria
1,5 tl vihreän kardemumman siemeniä vastarouhittuna (tai 1 rkl jauhettuna myytävää kardemummaa)
3/4 tl merisuolaa
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
200 g voita
n. 12 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
300 g karpaloita
raesokeria

Aloita keittämällä kondensoidusta maidosta kinuskia. Irrota purkista etiketti ja vuoraa tölkki huolella foliopaperilla (näin etikettiliima ei tartu ikävästi kattilan reunoille). Laita purkki vedellä peitettynä kattilaan ja keitä kolme tuntia kevyesti poreilevalla lämmöllä. Jäähdytä tölkkiä hieman ennen avausta, mutta käytä kinuski kuitenkin kuumana, jolloin se levittyy parhaiten. Taikinan teko kannattaa siis aloittaa, kun maito on kiehunut parin tunnin ajan. Jäiset pakastekarpalot kannattaa myös ottaa sulamaan hyvissä ajoin.

Irrota kardemumman siemenet siemenkodista ja jauha hienoksi morttelissa.

Vatkaa kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma vispilällä vaaleankeltaiseksi, muttei vielä kuohkeaksi massaksi.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota joukkoon hiiva ja kaada muna-sokeriseoksen joukkoon. Jatka vatkaamista vispilällä käsin (näin saat ekstrailmavuutta taikinaan) ja lisää vähitellen joukkoon muutama desi vehnäjauhoja. Kun taikina on liian raskasta vispilälle, vaihda sähkövatkaimeen, yleiskoneeseen tai jatka vaivaamista käsin. Lisää joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kiinteähköä.

Sulata rasva ja kaada 4/5 siitä taikinan joukkoon. Jatka vaivaamista ja lisää sekaan vähitellen jauhoja, kunnes taikina on löysää, mutta leivottavissa olevaa. Viimeistele taikina lisäämällä joukkoon loput rasvasta ja vaivaa vielä hetken.

Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (30-60 min) ennen leipomista.

Vaivaa hyvin kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (jos pöytäpinta-ala ei riitä, tee useammassa osassa). Levitä kinuski nuolijalla tasaiseksi levyn pinnalle ja ripottele päälle huoneenlämpöiset karpalot. Kierrä taikina pitkältä sivultaan tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rulla 24 yhtäsuureen osaan. Asettele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin (esim. pyöreä irtopohjavuoka), 8 palaa löyhästi aseteltuna kuhunkin vuokaan, ja anna kakkujen kohota rauhassa lähes kaksinkertaisiksi. Ripottele kohonneiden bostonkakkujen pinnalle raesokeria.

Paista kakkuja kiertoilmauunissa 160 asteessa 17 minuutin ajan, tai kunnes pullat vaikuttavat kypsiltä.

SONY DSC

Kategoriat

Pullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19296_karpalo-kinuskibostonkakku2_mini_400x400.jpgKeittotaiteiluaKarpalo-kinuskibostonkakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa