1.1.2018
Vaniljamuffinssit (n. 19 kpl):
3,75 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2,75 tl leivinjauhetta
n. 0,5 tl suolaa
3 isoa kananmunaa huoneenlämpöisenä
2, 1/3 dl sokeria
130 g sulatettua voita
2,5 tl vanilja-aromia
reilu 1 tl vaniljajauhetta tai puolikas vaniljatanko
1,8 dl maitoa
Kuorrute:
Suklaakuorrute
Laita uuni lämpeämään 175 c.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi n. reilut 3 minuuttia. Lisää sulatettu voi ja vaniljajauhe ja -aromi (voit korvata kaiken vaniljan myös vaniljatahnalla) kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi taikinaan puolet jauhoseoksesta, maito ja lopuksi toinen puolikas jauhoista hitaalla teholla sähkövatkaimella. Jaa muffinssivuoat muffinssipellille (itse paistoin kahdessa erässä muffinssit). Jaa taikina muffinssivuokiin ja täytä n. 2/3 vuoista. Paista uunissa n. 18-20 min.
Valmista kuorrute ohjeen mukaan ja pursota muffinssien päälle ja koristele koristerakeilla. Kuorrutteesta riittää hyvin kaikkiin muffinsseihin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos maris! 🙂