13.7.2018
Vaniljakuppikakut (n. 11-12 kpl):
100 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa mieluiten huoneenlämpöisinä
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl vaniljajauhetta tai vanilja-aromia (tai 1-1,5 vaniljatanko(a))
n. 1 dl maitoa tai kermaa
Kuorrute:
5 dl vispikermaa
n. 240-250 g kylmää tuorejuustoa tai mascarponea
1-1,5 dl tomusokeria
1-2 vaniljatankoa (tai 2 tl vaniljatahnaa)
Koristeeksi kirsikoita.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilmauuni 190-195 astetta).
Vatkaa pehmeä/huoneenlämpöinen voi (lämmitä mikrossa noin 10 sekuntia jos unohdit ottaa huoneenlämpöön), ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon, ja lisää myös lopuksi vanilja. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja sekoita vatkaimen hiljaisella teholla maidon tai kerman kanssa joukkoon vuorotellen.
Jaa muffinssivuokiin taikina ja paista uunissa n. 17-19 minuuttia.
Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
Vatkaa vispikerma, kylmä tuorejuusto tai mascarpone, vanilja ja 2/3 osa tomusokerista vaahdoksi. Lisää tarvittaessa loppu tomusokerista jos haluat. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele kirsikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo 😊❤️