Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät,  Ystävänpäivä Nähty 230 kertaa
 
04.08.2018
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku


Tämän kakun vein viemisiksi naapureille heidän kutsuilleen. Meillä päin Pohjois-Karjalassa on paras vadelmakausi ollut tässä lähiaikoina ja niinpä niistä on ihanaa leipoa jotain. 🙂

Pohja:
Browniepohja

Vadelmakerros:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
n. 300 g suomalaisia vadelmia
225 g maustamatonta tuorejuustoa (tai vaniljatuorejuustoa)
0,5 dl sokeria
3 rkl vettä

Valkosuklaakerros:
200 g valkosuklaata
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta (tai vanilja-) tuorejuustoa
2 rkl maitoa tai sitruunamehua

Koristelu:
suomalaisia vadelmia
mansikoita
valkosuklaata

Valmista browniepohja ohjeen mukaisesti, ja korvaa vehnäjauhot tarvittaessa gluteenittomilla jauhoilla. (Halutessasi lisää joukkoon rouhittuja saksanpähkinöitä!) Anna jäähtyä.

Aloita tekemällä vadelmakerros.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Survo vadelmat tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Halutessasi siivilöi seos, jotta vadelmien siemeniä ei jää.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto, ja mittaa joukkoon ensin 2 dl survosta, ja lisää myös sokeri. Sekoita tasaiseksi. Halutessasi lisää joukkoon vielä noin 0,5 dl survosta makusi mukaan.
Kiehauta 3-4 rkl vettä kiehuvaksi, ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita/vatkaa liivateseos ohuena norona vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto seoksen joukkoon. Kaada vuokaan browniepohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään valkosuklaakerroksen valmistuksen ajaksi.
Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä 20 sekunnin välein sekoitellen.
Anna jäähtyä.
Suklaan jäähtymisen aikana, vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto, ja lisää joukkoon jäähtynyt sula valkosuklaa.
Kiehauta maito tai sitruunan mehu, ja sulata liivatteet joukkoon.
Lisää norona sekoittaen/vatkaten valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele lopuksi kerma joukkoon, ja kaada hyytyneen vadelmatäytteen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai 4-6 tuntia.
Koristele marjoilla ja valkosuklaa ”siivuilla”. Itse viimeistelin pakastekuivatuilla mansikoilla jotka olivat murskattuja/jauhettuja.