Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kesä,  Kevät,  Lapset,  Muffinssit,  Rippijuhlat,  Syksy,  Syntymäpäivät,  Ystävänpäivä Nähty 599 kertaa
 
06.02.2019
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISalted caramel-pekaani kuppikakut


Laitoinkin näistä joku aika sitten kinuskigalleriaan kuvan, mutta ajattelin nyt sitten myös julkaista reseptinkin. Tässä kuppikakussa maistuu vanilja, salted caramel ja pekaanipähkinä. Kuppikakun sisältä löytyy Salted caramel-sydän, jossa käytin Manuela Kjeilenin Dulche de Leche-reseptiä.

Kuppikakut (12-15 kpl):
100 g huoneenlämpöistä voita
1,75 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 vaniljatanko
1 dl maitoa tai kermaa
75-100 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Salted caramel:
(voit käyttää myös kaupan valmista karamellisoituu kondensoitua maitoa, jonka maustat merisuolalla, niin aikaa säästyy ja kinuskia ei itse tarvitse tehdä)
150 g (1,75 dl) sokeria
100 g voita
250 g kondensoitua maitoa
(Vanilja-aromia tai vaniljatahnaa)
1,2 dl vispikermaa
0,25 tl hienoa merisuolaa

Kuorrute:
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa tai mascarponea
1,5 dl tomusokeria
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai -jauhetta

Koristeluun pekaanipähkinöitä ja halutessaan itsetehtyä kinuskia

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen (jos omistat kiertoilmauunin niin silloin mieluiten 195).
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekä rouhitut pähkinät. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pois. Lisää vanilja voi-sokerivaahtoon. Vatkaimen hiljaisella teholla sekoita vuorotellen maito/kerma ja kuivat aineet vaahtoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa n. 17-20 minuuttia.
Valmista salted caramel.
Sulata sokeri lieden puoliteholla sekoittaen, kunnes siitä tulee tumman ”meripihkan” väristä. Lisää joukkoon (mieluiten kuutioitu) voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.
Lopuksi lisää kondensoitu maito, kerma, vanilja ja merisuola. Nosta lämpötilaa korkealle, ja sekoita 3-4 minuuttia kunnes se paksuuntuu hiukan. Anna jäähtyä muutama tunti joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
Tee kuppikakkuihin kolot keskelle ja pursota kinuskia niihin.
Vaniljakuorrute:
Vatkaa kerma, tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja vaahdoksi ja pursota sitten kuppikakkujen päälle. Koristele esim. kinuskiraidoilla ja pekaanipähkinöillä.