27.1.2018
Pätkis mutakakku:
175 g pätkiksiä (yksi Pätkis mini bites-pussi ja yksi Iso Pätkis)
150 g voita
3 kananmunaa
1,75 dl sokeria
1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokeria
Lämmitä uuni 200 c, kiertoilmauuni 190-195 c. Sulata Pätkikset ja voi kattilassa puolella teholla. Pätkikset ovat helposti palavia, joten sekoita huolella, jotta suklaa ei pala. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos ja jauhot (mieluiten siivilän läpi jotta ei tule paakkuja) vuorotellen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 20 cm halkaisija) pohjalle ja voitele. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 16-25 minuuttia, riippuen siitä kuinka löysäksi tahdot mutakakun keskustan. Itselläni tuli 20 minuutissa tarpeeksi löysä keskusta ja rapea pinta. Anna jäähtyä ja siivilöi tomusokeria päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo kivoista sanoistasi! 🙂