24.12.2017
Maitosuklaa juustokakku (n. 10:lle)
Pohja:
175 g suklaakeksejä (gluteenittomia tarvittaessa)
40 g voita
Täyte:
3 liivatetta
4 dl vispikermaa
200 g maitosuklaata (Fazer)
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
100 g Philadelphia tuorejuustoa
2 rkl maitoa
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimuruseoksen joukkoon.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20-22cm) pohjalle. Kaada keksimuruseos pohjalle ja tasoita. Pistä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sulata maitosuklaa mikrossa 30 sekunnin välein varovasti, ettei suklaa pala. Notkista tuorejuusto ja sekoita rahka joukkoon. Lisää suklaa. Kiehauta 2 rkl maitoa ja sulata liivatelehdet joukkoon. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele vispikerma tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa (tai ulkona pakkasessa) 4-5 tuntia tai yön yli.
Kun irrotat kakkua vuoasta, muista ensin ottaa reunat veitsellä (tasaisella) ympäri vuoan, jottei reunoista tule repaleiset. Koristelun kakun raastetulla valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna! 🙂