Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Kevät,  Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Leivokset,  Syntymäpäivät,  Ystävänpäivä Nähty 2624 kertaa
 
13.01.2018
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKinuskiset kissaleivokset


Vielä kun ehdin, ajattelin tehdä jotain kivaa vielä Kinuskikissan tempaukseen. Ja halusin käyttää uutta Toivepuodista tilaamaani kultaista värisokeria koristeluun ja jo jonkin aikaa sitten ostettua vaaleanpunaista vaniljamassaa. Tosiaan leivoksia ei montaa tullut, mutta juuri kaikille perheenjäsenille, eli minulle, vanhemmilleni ja veljelle. Näillä kelpaa siis sitten juhlistaa Kinuskikissaa ja minun rakkaita kissojani, Aslania ja Tahitia, unohtamatta edesmenneitä Lissua ja Hillaa.

Kinuskiset leivokset (4 kpl):

Pohja:
4 kananmunaa, mieluiten huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Kinuskikerma
+ 1 dl vispikermaa
0,5 prk vaniljarahkaa
mansikoita

Koristelu:
hempeän vaaleanpunaista vaniljamassaa
kultaista värisokeria

Lämmitä uuni 225 c, kiertoilma uuni 215 c. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot kananmuna sokerivaahtoon kokoajan nuolijalla varovaisesti käännellen. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa n. 7-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, ja ota leivinpaperi pois kääretorttupohjan päältä, ettei se jumahda kiinni pohjaan. Anna jäähtyä. Valmista kinuskikerma ohjeen mukaan, mutta muista kiehauttaa kinuski hyvissä ajoin ennen vaahdotusta. Laimensin kinuskikermaa vatkatulla vispikermalla ja vaniljarahkalla. Leikkaa ympyröitä pohjasta lasia tai piparimuottia apua käyttäen. Ympyröiden tulisi olla n. 10 cm halkaisijaltaan. Kostuta ensimmäiset ympyrät maidolla. Laita ympyrän keskelle mansikan viipaleita tai vadelmia. Pursota kinuskikermaa päälle. Jatka samalla tavalla. Jokaiseen leivokseen kerroksia tulee 4 kpl, eli kolme väliä. Voit levittää kinuskikermaa ohuen kerroksen viimeisten ympyröiden päälle. Kaulitse vaniljamassaa ja leikkaa samankokoisia ympyröitä kun leivokset ovat. Aseta leivosten päälle. Koristele värisokerilla. Itse tein vedellä kuvioita vaniljamassa ympyrän päälle ja ripottelin värisokeria. Lopuksi pyyhin ylinmääräiset sokerit päältä. Koristeluja voi myös tehdä vaniljamassasta tai käyttää luovuutta. Voi esim. leikata kuvioita sokerimassasta, kostuttaa pintaa vedellä ja ripotella värisokeria päälle, niin että se tarttuu koristeeseen.