Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Itsenäisyyspäivä,  Joulu,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Ylioppilasjuhlat Nähty 386 kertaa
 
11.11.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIIsänpäivän suklaa-mustikkakakku


Isänpäivänä muistetaan isiä, ja isoisiä, myös menneitä sellaisia.

 Tämän kakun leivoin rakkaalle isälleni, rakkaalle vaarilleni, sekä heille, myös edesmenneelle rakkaalle ukilleni.

 Pohjana on Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja. Täytteenä on maitosuklaamousse sekä mustikkahilloa. Koristeeksi tuli, miksipä ei, banaaniviipaleita, sekä kultaisia nonparelleja muistuttamaan miten rakkaita minun isi, ukki, vaari sekä ystäväni, 90-vuotias vara-ukki Eino ovat. 🙂

Suklaakakku n. 9 hengelle

Pohja:
Mielettömän mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1-2 dl maitoa tai vettä
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
225 g maitosuklaata (Fazer)
3 dl vispikermaa
250 g vaniljarahkaa tai tuorejuustoa
Mustikkahilloa

Suklaadrippi:
100 g tummaa suklaata
40 g voita

Koristeeksi:
0,5 dl vispikermaa
2 tl tomusokeria
Banaania
(sitruunamehua)
Kultaisia nonparelleja

Leivo pohja gluteenittomana ohjeen mukaisesti (n. 18-19 cm halkaisija) irtopohjavuokaan.
Anna jäähtyä vähintään 6 tuntia.
Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Aseta ensimmäinen pohjalevy lautaselle ja laita vuoan reuna ympärille ja halutessasi reunakalvo.
Sekoita maito tai vesi, ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta ensimmäinen pohjalevy.
Valmista täyte. Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä n. 15-30 sekunnin välein, tai vesihauteessa ja anna hetken jäähtyä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita vaniljarahka/tuorejuusto sulan suklaan kanssa, ja kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
Lisää mustikkahilloa ensin ja sitten puolet suklaamoussesta ensimmäisen kakkulevyn päälle, ja lisää sitten seuraava ja toista aiemmin käydyt vaiheet (kostutus, mustikkahillo ja loput moussesta, sekä viimeinen kakkulevy). Kostuta viimeinen kakkulevy vielä, ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten yön yli.
Suklaadrippi:
Rouhi suklaa, ja laita kattilaan voin kanssa. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, ja anna hetki jäähtyä n. kädenlämpöiseksi. Lisää kakun päälle ja anna valua dripiksi.
Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi, ja pursota pyöreäkärkisellä tyllalla pieniä ”kekoja” kakun reunalle. Viipaloi banaani, ja katsele varovasti sitruunamehussa ettei ne tummu. Voit hiukan paperilla ”kuivata” viipaleita ettei ne ole ihan märkiä.
Aseta kermapursotuksien päälle ja ripottele reunoille nonparelleja.
Pidä hetki viileässä ja tarjoile.