Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 542 kertaa
 
14.06.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Ihanat gluteenittomat suklaapikkuleivät


Pohdin eilen mitä keksejä leipoisin kissanhoitajillemme. Tiesin, että wilhelmiinat ovat klassikko, ja halusin kuitenkin tehdä suklaasta jotain, joten miksipä ei, keksin tehdä suklaa ”wilhelmiinoja”. :-) Taikina on pelkältäänkin jo niin hyvää, että sitä voisi lisätä paloina jäätelöön, varsinkin itsetehtyyn. Alkuperäisen wilhelmiinojen ohjeen katsoin Gluteenitonta leivontaa

-sivustolta, jota muokkasin sitten näihin suklaisiin versioihin sopivaksi.

Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 rkl (tummaa) siirappia
1 kananmunan keltuainen
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl +1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
50-75 g tummaa suklaata (tarvittaessa tarkista että se ei sisällä pähkinää)

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Erottele keltuainen valkuaisista, ja vatkaa voi-sokerivaahdon sekaan. Rouhi tumma suklaa sopivaksi rouheeksi. Sekoita muut kuivat aineet keskenään, ja siivilöi voi-sokerivaahdon sekaan, ja lopussa voit sekoittaa taikinaa jauhotetulla käsillä. Lopuksi sekoita joukkoon suklaarouhe, ja laita jääkaappiin taikina jähmettymään n. 1 tunniksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 195 astetta).
Tee taikinasta noin 4 tai 5 tankoa, ja litistä tankoja varovasti hiukan, mutta älä litistä aivan lättänäksi. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, ja leikkaa uunisaoton jälkeen heti veitsellä ”vinoneliöiksi”. Anna jäähtyä/jähmettyä ainakin 15-20 minuuttia, kunnes keksit eivät murene enää.