14.6.2018
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 rkl (tummaa) siirappia
1 kananmunan keltuainen
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl +1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
50-75 g tummaa suklaata (tarvittaessa tarkista että se ei sisällä pähkinää)
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Erottele keltuainen valkuaisista, ja vatkaa voi-sokerivaahdon sekaan. Rouhi tumma suklaa sopivaksi rouheeksi. Sekoita muut kuivat aineet keskenään, ja siivilöi voi-sokerivaahdon sekaan, ja lopussa voit sekoittaa taikinaa jauhotetulla käsillä. Lopuksi sekoita joukkoon suklaarouhe, ja laita jääkaappiin taikina jähmettymään n. 1 tunniksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 195 astetta).
Tee taikinasta noin 4 tai 5 tankoa, ja litistä tankoja varovasti hiukan, mutta älä litistä aivan lättänäksi. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, ja leikkaa uunisaoton jälkeen heti veitsellä ”vinoneliöiksi”. Anna jäähtyä/jähmettyä ainakin 15-20 minuuttia, kunnes keksit eivät murene enää.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! 🙂
Nämä ovat aivan ihania, ja minä olen myös maris juurikin tämmöisten wilhelmiinojen ja vastaavien suurin ystävä. Aivan tuoreina itse pystyn maistamaan näissä pienen wilhelmiinakeksin vivahteen, jos oikein tarkkana noita maistelen, mutta sittemmin en ole kiinnittänyt huomiota. 😊