11.3.2018
Pohja:
Suklaakakkupohja
Suklaakreemi (sekä täytteeseen ja kuorrutukseen):
Suklaasiirappi:
110-125 g tummaa kaakaojauhetta
160 ml keitettyä kahvia
150 g sokeria
60 g 55-70 % tummaa suklaata
Lisäksi:
4 dl vispikermaa
n. 230 g mascarponea
n. 100 g tomusokeria
2 tl vaniljatahnaa (tai 1-2 vaniljatankoa tai 3 tl vanilja-aromia tai -sokeria)
suklaasiirappia
Lisäksi säilykemangoa
Koristelu:
Halutessa mantelilastuja
(käytin itse kuparin värisiä Lakritsikuulia)
Tee kakkupohja ohjeen mukaan, voit käyttää 18 cm vuokaa, niinkuin itsekin tein.
Valmista suklaasiirappi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, keitetty kahvi ja kaakao. Lämmitä lieden keskilämmöllä ja sekoittele kunnes sokeria ei enää hirveämmin näy (varo palamista). Kun sokeria ei enää hirveästi näy, sekoittele aina pienin välein kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Siirrä pois liedeltä ja rouhi suklaa, ja sekoittele kulhossa siirapin kanssa, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa kunnes seos ei ole enää lämmintä. Seuraavaksi vatkaa jääkaappikylmät kerma ja mascarpone tomusokerin kanssa käsin vispilällä (tai jollain vastaavalla) paksuksi vaahdoksi. Voit koittaa myös suhteellisen hiljaisella tai keskinopeudella sähkövatkaimella jos et jaksa käsin. Suosittelen käsinvatkaamista kuitenkin. Sekoittele lopuksi joukkoon vaniljatahna ja suklaasiirappi. Anna olla jääkaapissa ainakin yön yli (jonka itse tajusin kreemin oltua jääkaapissa ja kakun ulkonäkö pelastui!). Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta hedelmämehulla tai sitruunalimonadilla. Lisää mangoja kakun pääosin keskelle, jottei ne pursua kakun reunoilta. Lisää kreemiä päälle ja jatka lisäämällä seuraava pohja, kostuta, lisää mango ja kreemi ja viimeinen kakkulevy. Lopuksi levitä kreemiä kakun päälle tasaisesti isolla veitsellä tai leivonta paletilla. Koristele sitten kun tarjoat kakun tai muutamaa tuntia ennemmin, riippuu koristeista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos tiedoista Katariina! Minäpä tutustun näihin. 🙂