Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Rippijuhlat,  Täytekakut Nähty 700 kertaa
 
11.03.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Ihanan suklainen ja mangoinen täytekakku


Minun mummollani oli syntymäpäivät, ja minulla loma kun olin heidän luonaan Lounais-Suomessa ja tahdoin leipoa hänelle kakun. En viitsinyt ruveta hirveämmin soveltamaan mitään, joten käytin Suklaapossun ja Manuela Kjeilenin reseptejä jotka totesin hyvin mukaviksi. Manuelan suklaakreemi on tosi kivan makuinen, mutta jouduin hiukan poikkeamaan reseptin ainesmäärissä. Suklaapossun kakkupohjassa käytin creme fraichea (ei mitään hajua onko sama asia :-D), koska en löytänyt ranskankermaa ja totesin mummoni kanssa sen käyvän vallan mainiosti ja hyvveehän taisi tuosta kakusta tulla! Kakun teossa oli hiukan dramatiikkaa mukana, kun en oikein hoksannut kreemiä laittaa jääkaappiin, jota ei myöskään reseptissä muistaakseni sanottu (taisinpa olla seuraamattakin osan reseptiä) kunnes seuraavana aamupäivänä ymmärsin että minun tilaisuus koittaa, tämä tästä paranee. Ja hyvähän siitä kakusta tulikin. Kirjoitin kreemin ohjeen niinkuin itse sen kreemin tein, eli alkuperäisen ohjeen voi katsoa passionforbaking.com -sivustolta, hakusanalla Manuela’s fluffy dark chocolate frosting. Se on englanniksi, joten on helpompi seurata suomenkielisiä ohjeita.

Pohja:
Suklaakakkupohja

Suklaakreemi (sekä täytteeseen ja kuorrutukseen):
Suklaasiirappi:
110-125 g tummaa kaakaojauhetta
160 ml keitettyä kahvia
150 g sokeria
60 g  55-70 % tummaa suklaata
Lisäksi:
4 dl vispikermaa
n. 230 g mascarponea
n. 100 g tomusokeria
2 tl vaniljatahnaa (tai 1-2 vaniljatankoa tai 3 tl vanilja-aromia tai -sokeria)
suklaasiirappia

Lisäksi säilykemangoa

Koristelu:
Halutessa mantelilastuja
(käytin itse kuparin värisiä Lakritsikuulia)

Tee kakkupohja ohjeen mukaan, voit käyttää 18 cm vuokaa, niinkuin itsekin tein.
Valmista suklaasiirappi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, keitetty kahvi ja kaakao. Lämmitä lieden keskilämmöllä ja sekoittele kunnes sokeria ei enää hirveämmin näy (varo palamista). Kun sokeria ei enää hirveästi näy, sekoittele aina pienin välein kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Siirrä pois liedeltä ja rouhi suklaa, ja sekoittele kulhossa siirapin kanssa, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa kunnes seos ei ole enää lämmintä. Seuraavaksi vatkaa jääkaappikylmät kerma ja mascarpone tomusokerin kanssa käsin vispilällä (tai jollain vastaavalla) paksuksi vaahdoksi. Voit koittaa myös suhteellisen hiljaisella tai keskinopeudella sähkövatkaimella jos et jaksa käsin. Suosittelen käsinvatkaamista kuitenkin. Sekoittele lopuksi joukkoon vaniljatahna ja suklaasiirappi. Anna olla jääkaapissa ainakin yön yli (jonka itse tajusin kreemin oltua jääkaapissa ja kakun ulkonäkö pelastui!). Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta hedelmämehulla tai sitruunalimonadilla. Lisää mangoja kakun pääosin keskelle, jottei ne pursua kakun reunoilta. Lisää kreemiä päälle ja jatka lisäämällä seuraava pohja, kostuta, lisää mango ja kreemi ja viimeinen kakkulevy. Lopuksi levitä kreemiä kakun päälle tasaisesti isolla veitsellä tai leivonta paletilla. Koristele sitten kun tarjoat kakun tai muutamaa tuntia ennemmin, riippuu koristeista.