Nämä banaanimuffinssit sovelsin viime keväänä mökkinaapuriemme rantakauden avajaisiin. Mietin silloin että, olen leiponut jo niin monesti suklaamuffinsseja niin voisinko kokeilla jo jotain uutta. Banaanimuffinssien kanssa olen kokeillut monia kuorrutteita, ja tässä on niistä kuvan kuorrutteen resepti.
Gluteenittomat banaanimuffinssit (n.14 kpl)
2 banaania
125 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnäjauho käy myös)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3/4 dl maitoa
Kuorrute:
4 dl vispikermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa (tai muuta vastaavaa maustettua rahkaa)
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
(Sokeria halutessa)
Lämmitä uuni 200 c.
Aloita muussaamalla banaanit haarukalla sopivaksi muussiksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen voisokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja lisää lopuksi maidon kanssa vuorotellen voisokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon banaanimuussi. Jaa muffinssivuokiin ja paista uunissa 17-20 minuuttia. Jos tahdot lisätä kuorrutteen, anna muffinssien jäähtyä hetki.
Kuorrutus:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maustettu rahka ja vaniljakreemijauhe (ei pakollinen välttämättä). Voit myös lisätä joukkoon sokeria, jos kuorrute on mielestäsi liian laimeaa. Itse pursotin kuorrutteen russian tip tyllalla, (kuvan muffinssit tein tässä lähi syksynä, ja en muista enää tyllan nimeä tarkalleen😄). Loppukoristeluksi laitoin Dr. Oetkerin Black&Gold nonparelleja.
Neitileipuri
Kiitos Kinuskiemo, pitkään olen haaveillut oman leipomon perustamista. Kivaa olla nyt täällä mukana🙂
Kyllä olet leiponut kauniita muffinsseja! Kuorrutteen ruusuke näyttää ihanalta. Nonparellikoriste keskustassa on piste i:n päällä. Noin taidokas pursotus tekee muffinssista näyttävän leivoksen, jonka voi viedä tarjolle mihin tahansa juhlapöytään. Hyvä sinä! 🙂
Huomaan, että olet aivan äskettäin perustanut oman leipomon. Tosi mahtavaa! Kiva, että olet tullut leipomaan kanssamme! Iloisesti tervetuloa Kinuskikissan tiimiin! 🙂