Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Jälkiruoat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 621 kertaa
 
08.04.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIAppelsiinijuustokakku uunissa (gluteeniton)


Oli pakkomielle leipoa jotain maitorahkasta ja vaniljarahkasta niin päädyinpä tekemään juustokakun. Juustokakku oli meidän makuumme sopiva, mutta sokeria voi lisätä halutessaan enemmän. Pohjassa käytin gluteenittomia keksejä, mutta ne voi korvata ihan normaaleillakin.

Pohja:
160 g gluteenittomia digestivekeksejä (muista tarkistaa tarvittaessa että ne eivät sisällä pähkinää)
60 g voita

Täyte:
2 prk (400 g) vaniljarahkaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 kananmunaa
0,5-0,75 dl perunajauhoa
0,5 dl (tai 1 dl) sokeria
0,5 dl tomusokeria
n. 1 appelsiinin mehu
1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
0,75 dl kuohukermaa

Koristelu:
40 g tummaa suklaata
tomusokeria
vadelmia

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi, ja lisää keksimurujen sekaan. Painele leivinpaperilla vuoratun (n. 23 cm halkaisija) irtopohjavuoan pohjalle, niin että voi-keksiseosta olisi myös reunoilla. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita uuni lämpeämään 175 c. Yhdistä rahkat keskenään ja lisää muut ainekset joukkoon. Sekoita tasaiseksi ”taikinaksi”. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa n. 40-50 minuuttia, kunnes juustokakun pinta on hiukan rusehtava. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, ja siirrä sitten jääkaappiin n. 5-7 tunniksi tai yön yli, jotta se ehtii vetäytyä hiukan meheväksi/kosteaksi. Koristelua varten sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, ja tee raitoja juustokakun päälle. Aseta vadelmia ja sihtaa tomusokeria vielä koristeeksi. Minä pursotin suklaasta vielä kauniin ortodoksisen ristin koristeeksi.