8.4.2018
Pohja:
160 g gluteenittomia digestivekeksejä (muista tarkistaa tarvittaessa että ne eivät sisällä pähkinää)
60 g voita
Täyte:
2 prk (400 g) vaniljarahkaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 kananmunaa
0,5-0,75 dl perunajauhoa
0,5 dl (tai 1 dl) sokeria
0,5 dl tomusokeria
n. 1 appelsiinin mehu
1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
0,75 dl kuohukermaa
Koristelu:
40 g tummaa suklaata
tomusokeria
vadelmia
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi, ja lisää keksimurujen sekaan. Painele leivinpaperilla vuoratun (n. 23 cm halkaisija) irtopohjavuoan pohjalle, niin että voi-keksiseosta olisi myös reunoilla. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita uuni lämpeämään 175 c. Yhdistä rahkat keskenään ja lisää muut ainekset joukkoon. Sekoita tasaiseksi ”taikinaksi”. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa n. 40-50 minuuttia, kunnes juustokakun pinta on hiukan rusehtava. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, ja siirrä sitten jääkaappiin n. 5-7 tunniksi tai yön yli, jotta se ehtii vetäytyä hiukan meheväksi/kosteaksi. Koristelua varten sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, ja tee raitoja juustokakun päälle. Aseta vadelmia ja sihtaa tomusokeria vielä koristeeksi. Minä pursotin suklaasta vielä kauniin ortodoksisen ristin koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! Sokeria voisi olla myös desilitra, mutta kun tein kakkua, niin ajattelin käyttää puolet tomusokeria ja puolet ihan normi sokeria. Mainitsinkin jo tuossa kuvauksessa asiasta, että sitä voi halutessaan lisätä, mutta meillä ollaan aika miedon ystäviä, niin joillekin voi kyllä kakku olla hiukan liian laimea. 🙂 Lisään tuohon aineksiin vielä vaikka sulkuihin että myös desilitra sokeria käy, jos tahtoo.