Kinuskileipomo Neitileipuri

Kategoria: Joulu,  Kesä,  Kevät,  Pullat, munkit ja donitsit,  Syksy Nähty 370 kertaa
 
18.03.2019
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIAmerikkalaiset kanelipullat


Joskus satuin näkemään Manuela Kjeilenin ”Baka med Manuela”-ohjelmassa hänen leipovan näitä amerikkalaisia kanelipullia, ja ihastuin niihin täysin. Olin onneksi tallentanut ohjelman televisiooni, joten sieltä minä sen jakson ongin vielä lauantaina. Reseptiä hiukan muokkailin ja käytin vielä Annin Uunissa-blogin samankaltaisten pullien reseptiä hiukan apuna tässä, niin sain aikaiseksi aivan ihanat pullat. 

 Pullan mehevyys piilee osittain myös kermalla kesken paiston valelulla, ja myös hiukan löysän taikinan vaikutuksen takia.

 En ole ennen paljoa leiponut vehnäpullaa tai ylipäätänsä pullaa, joten olen erittäin tyytyväinen. Nämä ovat aivan huippuja, niin meheviä ja pehmeitä! Ei haittaa vaikka pullat kohoaisivat yhteen, vaan siinä onkin kiva itse ottaa esim. lusikalla sen verran kuin jaksaa. Tuoreina nämä ovat aivan parhaimmillaan.

*LUE RESEPTI JA MIELUITEN JOHDANTOKIN LÄPI ENNEN VALMISTUSTA, JOTTA VÄLTYT VIRHEILTÄ.*

Amerikkalaiset kanelipullat (n. 10 kpl):
2,5 dl (täys)maitoa
25 g tuorehiivaa
1,25 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
6,75 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
(1 tl vaniljasokeria tai vaniljatahnaa)
80 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun 1-2 dl kermaa

Täyte:
75-100 g huoneenlämpöistä voita
n. 1,5-2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
n. 100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä

Kuorrutus:
120 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
1,25 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai -aromia (tai vaniljatahnaa)
3-4 tl maitoa tai vispikermaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 astetta. Liuota hiiva joukkoon ja lisää sokeri ja suola.
Laita (yleiskoneen) kulhoon jauhot ja kananmunat, sekä vanilja ja lisää maitoseos joukkoon. Vaivaa  yleiskoneen taikinakoukulla n. 5 minuuttia, tai sitten vaihtoehtoisesti sähkövatkaimella, jossa on taikinakoukut.
Vaivaa lopuksi kuutioitu huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Anna kohota vedottomassa paikassa (esimerkiksi itse lasken lavuaariin lämmintä vettä ja laitan kulhon päälle liinan) n. 1 tunti.
Tämän jälkeen kauli jauhotetuin alustan päällä 1-2 cm paksuiseksi levyksi.
Rouhi pähkinät. Levitä voi levylle, ripottele fariinisokeri ja kaneli ja lopuksi pähkinät. Rullaa levy rullaksi, ja leikkaa n. 5 cm paksuisiksi pulliksi, ja aseta leivinpaperilla vuorattuun (itse käytin n. 28cmX24cm) vuokaan, ja aseta kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan, esim. uuniin tai mikroon joka EI ole päällä, 45-60 minuutiksi. Kun pullat ovat kohonneet vaaditun ajan, ota ne toki liinan alta pois ja paikasta jossa ne ovat olleet kohoamassa, ja laita uuni lämpeämään 185 asteeseen (kiertoilmauuni 180). Kun uuni on lämmennyt, laita pullat uuniin 10 minuutiksi, ja nosta ne pois, sekä voitele kermalla (about 1-2 rkl per pulla). Kun nostat pullat takaisin uuniin, paista vielä 12-16 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita, JA samalla aikaa valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto, sekä muut ainekset keskenään, itse vatkasin käsin pallovispilällä.
Kun pullat ovat paistuneet, ”valuta”/ tee lusikalla raitoja vielä kuumien pullien päälle kuorrutteella. Anna hetkisen jäähtyä, ja tarjoile mieluiten lämpimänä.