18.3.2019
*LUE RESEPTI JA MIELUITEN JOHDANTOKIN LÄPI ENNEN VALMISTUSTA, JOTTA VÄLTYT VIRHEILTÄ.*
Amerikkalaiset kanelipullat (n. 10 kpl):
2,5 dl (täys)maitoa
25 g tuorehiivaa
1,25 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
6,75 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
(1 tl vaniljasokeria tai vaniljatahnaa)
80 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun 1-2 dl kermaa
Täyte:
75-100 g huoneenlämpöistä voita
n. 1,5-2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
n. 100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä
Kuorrutus:
120 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
1,25 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai -aromia (tai vaniljatahnaa)
3-4 tl maitoa tai vispikermaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 astetta. Liuota hiiva joukkoon ja lisää sokeri ja suola.
Laita (yleiskoneen) kulhoon jauhot ja kananmunat, sekä vanilja ja lisää maitoseos joukkoon. Vaivaa yleiskoneen taikinakoukulla n. 5 minuuttia, tai sitten vaihtoehtoisesti sähkövatkaimella, jossa on taikinakoukut.
Vaivaa lopuksi kuutioitu huoneenlämpöinen voi joukkoon. Vaivaa kunnes taikina irtoilee reunoista, ja lisää tarvittaessa aina vähän jauhoja.
Anna kohota vedottomassa paikassa (esimerkiksi itse lasken lavuaariin lämmintä vettä ja laitan kulhon päälle liinan) n. 1 tunti.
Tämän jälkeen kauli jauhotetuin alustan päällä 1-2 cm paksuiseksi levyksi.
Rouhi pähkinät. Levitä voi levylle, ripottele fariinisokeri ja kaneli ja lopuksi pähkinät. Rullaa levy rullaksi, ja leikkaa n. 5 cm paksuisiksi pulliksi, ja aseta leivinpaperilla vuorattuun (itse käytin n. 28cmX24cm) vuokaan, ja aseta kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan, esim. uuniin tai mikroon joka EI ole päällä, 45-60 minuutiksi. Kun pullat ovat kohonneet vaaditun ajan, ota ne toki liinan alta pois ja paikasta jossa ne ovat olleet kohoamassa, ja laita uuni lämpeämään 185 asteeseen (kiertoilmauuni 180). Kun uuni on lämmennyt, laita pullat uuniin 10 minuutiksi, ja nosta ne pois, sekä voitele kermalla (about 1-2 rkl per pulla). Kun nostat pullat takaisin uuniin, paista vielä 12-16 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita, JA samalla aikaa valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto, sekä muut ainekset keskenään, itse vatkasin käsin pallovispilällä.
Kun pullat ovat paistuneet, ”valuta”/ tee lusikalla raitoja vielä kuumien pullien päälle kuorrutteella. Anna hetkisen jäähtyä, ja tarjoile mieluiten lämpimänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä