18.3.2018
Ganache:
120 g tummaa suklaata (66-70%)
80 g maitosuklaata
75 g voita
2,5 dl vispikermaa
40 g juoksevaa hunajaa
Browniet:
230 g voita
450-500 g (5 dl vähän päälle) sokeria
4 huoneenlämpöistä kananmunaa (isoja)
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria
125 g (sanoisinko 2,75 dl) kaakaojauhetta (mahdollisimman tummaa)
3,2 dl (195 g) riisijauhoa (tai vehnäjauhoa silloin 170 g)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100-150 g saksanpähkinöitä
n. 100 g tummaa suklaata
Valmista ganache jo mieluiten edellisenä päivänä. Rouhi suklaat ja leikkaa voi pieniksi paloiksi. Kuumenna/kiehauta kerma ja hunaja kattilassa keskilämmöllä. Kaada kerma-hunajaseos suklaan ja voin sekaan ja sekoittele tasaiseksi. Anna olla huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli tai ainakin 5-6 tuntia.
Browniet: Vatkainta ei tarvitse, sekoita nuolijalla tai vispilällä/muulla vastaavalla! Laita uuni lämpeämään 180 c, kiertoilmauuni 175 c. Sulata voi kattilassa matalalla lämmöllä. Sekoita isossa kulhossa sokerin kanssa (sekoittaa ei kannata hirveästi, jotta taikinasta tulee kiiltävä ja samalla brownieista) ja anna jäähtyä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat ja vanilja korkeintaan 30 sekuntia. Rouhi suklaa ja halutessa pienennä saksanpähkinöitä. Siivilöi joukkoon kaakao, riisijauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää samalla suklaa ja pähkinät. Vältä liikaa sekoittamista!! Ei haittaa vaikka jauhoja näkyisi hiukan. Taikinasta tulee kohtalaisen paksua eli ei huolta sen paksuudesta. Kaada taikina n. 20×30 vuokaan, (ei tarkkaa, mutta suunnilleen) joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 27-30 minuuttia. Anna jäähtyä 1-3 tuntia. Levitä ganache, joka on siis paksua ja silkkistä jähmettyneenä, (huomioi että se saattaa ehkä valua vielä vähän), brownie-”levyn” päälle ja koristele esim. rouhitulla saksanpähkinöillä tai nonparelleilla. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva kun onnistui Miisa! 🙂