Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Neitileipuri

Aivan ihanat browniet, gluteenittomana

18.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_BB9A9DFA-5B48-4037-831C-04C235B6D67F_600x600.jpeg

Browniet ja saksanpähkinät ovat niiiiiin ihania keskenään, joten naiset ja herrat, nyt tässä minulla olisikin resepti missä esiintyy molemmat. Olen nyt ruvennut seuraamaan Manuela Kjeilenin blogia, Passion For Baking-nimistä sivustoa. Löysin sieltä aivan ihanan reseptin. Ja siihen yhdistettynä hänen ihana samettinen ganache. Olen sanaton! Ja näissä ei muuten kaloreita säästetä! Muokkasin tosin reseptiä jotakuinkin Suomalaiseksi, ja ainesmääriä muokkasin myös ihan himpun verran. Käytin gluteenittomia riisijauhoja, voi ne korvata vehnäjauhoilla, mutta ihan riisijauho on todella hyvä tässä reseptissä. :-)

Ganache:
120 g tummaa suklaata (66-70%)
80 g maitosuklaata
75 g voita
2,5 dl vispikermaa
40 g juoksevaa hunajaa

Browniet:
230 g voita
450-500 g (5 dl vähän päälle) sokeria
4 huoneenlämpöistä kananmunaa (isoja)
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria
125 g (sanoisinko 2,75 dl) kaakaojauhetta (mahdollisimman tummaa)
3,2 dl (195 g) riisijauhoa (tai vehnäjauhoa silloin 170 g)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100-150 g saksanpähkinöitä
n. 100 g tummaa suklaata

Valmista ganache jo mieluiten edellisenä päivänä. Rouhi suklaat ja leikkaa voi pieniksi paloiksi. Kuumenna/kiehauta kerma ja hunaja kattilassa keskilämmöllä. Kaada kerma-hunajaseos suklaan ja voin sekaan ja sekoittele tasaiseksi. Anna olla huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli tai ainakin 5-6 tuntia.

Browniet: Vatkainta ei tarvitse, sekoita nuolijalla tai vispilällä/muulla vastaavalla! Laita uuni lämpeämään 180 c, kiertoilmauuni 175 c. Sulata voi kattilassa matalalla lämmöllä. Sekoita isossa kulhossa sokerin kanssa (sekoittaa ei kannata hirveästi, jotta taikinasta tulee kiiltävä ja samalla brownieista) ja anna jäähtyä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat ja vanilja korkeintaan 30 sekuntia. Rouhi suklaa ja halutessa pienennä saksanpähkinöitä. Siivilöi joukkoon kaakao, riisijauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää samalla suklaa ja pähkinät. Vältä liikaa sekoittamista!! Ei haittaa vaikka jauhoja näkyisi hiukan. Taikinasta tulee kohtalaisen paksua eli ei huolta sen paksuudesta. Kaada taikina n. 20×30 vuokaan, (ei tarkkaa, mutta suunnilleen) joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunissa 27-30 minuuttia. Anna jäähtyä 1-3 tuntia. Levitä ganache, joka on siis paksua ja silkkistä jähmettyneenä, (huomioi että se saattaa ehkä valua vielä vähän), brownie-”levyn” päälle ja koristele esim. rouhitulla saksanpähkinöillä tai nonparelleilla. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat

JouluKevätLeivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_E8443A95-78CA-4FF5-8204-0928C42CE6AC_400x400.jpegNeitileipuriIhanat browniet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_21583FBC-9D30-4FB0-9B90-B3D0BCBB3485_400x400.jpegNeitileipuriAmerikkalaiset kanelipullat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_7D7D315C-9B72-4B3F-9ED9-8B9894DED46F_400x400.jpegNeitileipuriHi-Hat Kuppikakut
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_5BC52FFD-B4D7-4422-B71F-C8465D497E19_400x400.jpegNeitileipuriSalted caramel-pekaani kuppikakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_311762B0-3261-45FD-B2A9-C72CCAEFACD6_400x400.jpegNeitileipuriRocky Road - joulutortut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28494_A6C8869E-D1C6-43B8-9F44-2C48196D7840_400x400.jpegNeitileipuriIsänpäivän suklaa-mustikkakakku
3

Kommentit (6)

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
25.3.2018 09:25

Kiva kun onnistui Miisa! 🙂

Miisa
25.3.2018 06:48

Kiitos vastauksesta Neitileipuri! 🙂 Ehdin kuitenkin jo tehdä päätöksen, että teen kuorrutteen edellisenä päivänä ja loput tarjoilupäivänä. Vähän jännitin tuota mainitsemaasi kuorrutteen kovettumista, vaikka ohjeessa yhtenä vaihtoehtona oli kuorrutteen säilyttäminen jääkaapissa yön yli.. Mutta oli kyllä sopivan juoksevaa seuraavanakin päivänä!

Tein ohjeen puolikkaana 18-20 cm kakkuvuokaan ja jätin pähkinät pois (jolloin kyseessä oli ehkä enemmän suklaakakku kuin brownie), mutta oikein hyvää tuli! 🙂 Vieraiden mukaan ”reseptiä ei tarvitse hävittää”, eli tykkäsivät hekin kovasti 😀 🙂

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
23.3.2018 21:04

Miisa: Ei kärsi, se säilyy hyvin. Kuorrute jähmettyy hiukan, mutta en usko sen haittaavan, se on todella ihanaa niinkin. 😊

Miisa
23.3.2018 12:59

Voikohan kakun valmistaa kokonaan edellisenä päivänä, vai kärsiikö se jotenkin jääkaappisäilytyksestä? 🙂

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
22.3.2018 15:25

Kiitos maris! Minä olen seurannut nyt tästä alkuvuodesta tuota Manuelan sarjaa, ja kesällä seurasin myös. Olen saanut kyllä sieltä hyviä neuvoja ja ideoita. Suosittelen käydä katsomassa Manuelan blogia! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
21.3.2018 20:22

Onpas oikea herkkujen herkku! Näyttää huisin hyvältä ja myös kauniilta. 😋

Itse satuin kerran vahingossa, olisiko noin vuosi sitten, istahtamaan television ääreen juuri kun sieltä tuli Manuelan oma leivontaohjelma Manuela leipoo. En ollut aiemmin hänestä kuullut, mutta sen jälkeen muutaman jakson katsoin ihan varta vasten. Nyt en ole taas muistanutkaan katsoa olisiko uusia jaksoja menossa.

Häneltä saakin tosi kivoja vinkkejä ja uusia näkökulmia leivontaan, koska usein niin valmistustavat kuin raaka-aineetkin poikeavat hieman siitä mihin suomalaisessa leivonnassa on totuttu. Hänen blogiaan en olekaan koskaan käynyt katsomassa, mutta taidanpas piipahtaa sielläkin. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa