Kinuskileipomo kataleipoo

Kategoria: Kekritempaus,  Makeat piirakat Nähty 1526 kertaa
 
06.10.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTISyksyinen omenapiirakka


Murotaikina pohja:
125g voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tölkki (250g) maitorahkaa
1 muna
1/2dl sokeria
1tl vaniliasokeria

Pintaan:
2 omenaa
kanelia
sokeria
muru koriste
30g voita
1dl kaurahiutaleita
1dl fariinisokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele piirakka vuoka (halkaisia 24cm).

Pohjan aineet pistetään sekaisin  keskenään, ja painele se tasaisesti vuokaan reunoillekkin.

Valmista täyte sekottamalla kaikki aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.

Kuori ja siivuta omenat ja aseta täytteen päälle. sen jälkeen voit ripotella kanelia ja sokeria omenoiden päälle.


Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleet fariinisokeri ja voi sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista noin. 30 min.

Marsipaanista voi tehdä koristeeksi omenoita.