Kinuskileipomo Karpalonkukan paakari

Kategoria: Makeat piirakat,  Mustikkatempaus Nähty 4224 kertaa
 
06.08.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTISavolaene mustikkakukko


Savolaene ku piäsöö iäneen, vastuu siirtyy justiisa kuulijalle 😉 Itse savolaisena voisin sanoa samaa ohjeistani: vastuu siirtyy justiisa leipojalle! Tässä kohtaa kannattaa siltikin ottaa riski ja leipoa savolaista herkkujen herkkua eli mustikkakukkoa. Tämä ohje on peräisin niin ikään savolaiselta äidiltäni, joka lienee tehnyt mustikkakukkoa savolaisen äitinsä antamalla ohjeella…

150-250 g voita tai margariinia (pehmeänä)

1 dl sokeria

3½ dl ruisjauhoja

1 dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

n. puoli litraa tuoreita tai pakastemustikoita (lisää tarvittaessa sokeria)

1 rkl perunajauhoa

 

Sekoita pehmennyt voi ja sokeri kulhossa. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi murutaikinaksi, mutta älä vaivaa.

Vuoraa noin litran vetoinen ruukku tai muu paiston kestävä syvempi astia (mahdollista tehdä myös piirakkavuokaan, jolloin tulee matalampi kukko) taikinalla (3/4). Sekoita mustikoihin nesteen sitomiseksi perunajauhoa ja levitä sitten mustikat pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta (1/4) kansi  päälle tai vaihtoehtoisesti murustele taikina mustikoiden päälle.

Paista mustikkakukkoa uunissa keskitasolla 160 asteen lämmössä noin tunnin ajan.

Tarjoa mustikkakukko hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.