6.8.2015
150-250 g voita tai margariinia (pehmeänä)
1 dl sokeria
3½ dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. puoli litraa tuoreita tai pakastemustikoita (lisää tarvittaessa sokeria)
1 rkl perunajauhoa
Sekoita pehmennyt voi ja sokeri kulhossa. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi murutaikinaksi, mutta älä vaivaa.
Vuoraa noin litran vetoinen ruukku tai muu paiston kestävä syvempi astia (mahdollista tehdä myös piirakkavuokaan, jolloin tulee matalampi kukko) taikinalla (3/4). Sekoita mustikoihin nesteen sitomiseksi perunajauhoa ja levitä sitten mustikat pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta (1/4) kansi päälle tai vaihtoehtoisesti murustele taikina mustikoiden päälle.
Paista mustikkakukkoa uunissa keskitasolla 160 asteen lämmössä noin tunnin ajan.
Tarjoa mustikkakukko hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos ja sori vuan ku kesti, mutta savolaesethan on kuuluja hittauvestaan…
En ou asunna savonmualla lähes parriinkymmeneen vuoteen, mutta juuristan oun ylypee iätkaeket… 🙂