1.7.2014
POHJA (noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan):
100g voita tai margariinia
2 dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Ripaus suolaa
Kananmunat ja sokeri vatkataan kevyeksi vaahdoksi.
Lisätään vaahtoon maito ja voisula sekä kuivat aineet vuorotellen, välillä sekoittaen.
Taikina kaadetaan vuokaan ja raparperit ripotellaan pinnalle. Kanelia ja sokeria voi ripotella raparperien mausteeksi.
Paistetaan piirakka lähes kypsäksi ja vasta sitten lisätään muruseos pinnalle.
Piirakasta tulee melko korkea, joten paistetaan 175 asteen lämmössä uunissa noin 45 minuutin ajan yhteensä.
Muruseos:
75 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Rasva sulatetaan kattilassa ja muut ainekset sekoitetaan sulaneen rasvan sekaan.
Muruseos levitetään tasaisesti piirakan päälle. Paistetaan, kunnes muruseos on saanut hieman rusketusta pintaansa.
Piirakka tarjoillaan hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä