Kinuskileipomo Karpalonkukan paakari

Kategoria: Kesätempaus,  Makeat piirakat Nähty 35961 kertaa
 
01.07.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMummin paras raparperipiirakka


Konstailematon ja perinteisen maukas leivonnainen

POHJA (noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan):

100g voita tai margariinia

2 dl maitoa tai vettä

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

Ripaus suolaa

Kananmunat ja sokeri vatkataan kevyeksi vaahdoksi.
Lisätään vaahtoon maito ja voisula sekä kuivat aineet vuorotellen, välillä sekoittaen.
Taikina kaadetaan vuokaan ja raparperit ripotellaan pinnalle. Kanelia ja sokeria voi ripotella raparperien mausteeksi.
Paistetaan piirakka lähes kypsäksi ja vasta sitten lisätään muruseos pinnalle.
Piirakasta tulee melko korkea, joten paistetaan 175 asteen lämmössä uunissa noin 45 minuutin ajan yhteensä.

Muruseos:
75 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Rasva sulatetaan kattilassa ja muut ainekset sekoitetaan sulaneen rasvan sekaan.
Muruseos levitetään tasaisesti piirakan päälle. Paistetaan, kunnes muruseos on saanut hieman rusketusta pintaansa.
Piirakka tarjoillaan hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.