8.8.2018
Pohja:
100g sulatettua ja jäähtynyttä margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 rkl maitoa
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kauralesettä
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
Täyte:
200g mustikoita
1prk kermaviiliä tai 200g maitorahkaa
1 muna
3 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Itsellä käyttössä 24cm vuoka, niin pohjasta tulee hieman paksumpi.
Ripottele päälle mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita ne voi pyöräyttää pienessä määrässä perunajauhoja, se sitoo mustikoista tulevaa nestettä.
Sekoita kermaviilin tai maitorahkan joukkoon muna sekä sokerit ja kaada seos mustikoiden päälle tasaisesti.
Paista piirakkaa 175- asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Näyttää hyvältä! Teen paljon mustikkapiirakkaa omalla, aina samalla ohjeella. Aion kokeilla ohjettasi paremmalta näyttävän pohjan takia!