16.10.2016
n. 28 kpl
Ainekset:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
150 g voita
3 omenaa (talviomenoita)
VINKKI: Täysjyvävehnäjauhojen ja täysjyväspelttijauhojen tilalla voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet (myös sokerit) kulhossa. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi (ei tarvitse olla täysin sulaa). Sekoita myös voi mukaan. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Muotoile taikinasta lusikoita apuna käyttäen n. 1 cm paksuisia ja n. 6-7 cm halkaisijaltaan olevia keksejä leivinpaperille. Keksit eivät leviä uunissa paljoakaan, joten niille ei tarvitse jättää kovin paljon leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitoksia kommenteista kaikille 😀😁!