Kinuskileipomo Karkkimörön herkut

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Toukotempaus vaniljamassasta Nähty 3064 kertaa
 
29.05.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRuusukakku nro. 2


Tämä kakku ei mennyt ihan nappiin, mutta laitan kuitenkin reseptin tänne. Alunperin tarkoitukseni oli pursottaa koko kakkuun ruusuja, mutta kuorrute loppui kesken, kakkupohja alkoi murenemaan kun yritin pursottaa ruusuja ja kuorrutekin alkoi sulamaan ja ruusuista tuli vain epämääräisiä klönttejä😂. Pursotin ruusut Russian tip rose-tyllalla. Päätin kuitenkin edes yrittää ”pelastaa” kakun vaniljamassalla. Loppujen lopuksi siitä tuli kuitenkin ihan ok. Laitan tähän ohjeen vain koristeluun, koska pohja ei selvästikään sopinut pursotukseen. Kakun tein 2 l kulhoon. Täytteenä oli kerma-rahkaa ja kuningatar marjasosetta liivatteella hyydytettynä. Kuorrutuksen resepti on Kinuskikissan Unicorn-kakusta.

Pursotukset:
600 g vaniljatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
punaista pastaväriä

Koristelu:
n. 200 g hempeän vaaleanpunaista vaniljamassaa
n. 100 g ruohonvihreää vaniljamassaa

Ohje:
Vatkaa vispikerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe ja tuorejuusto. Värjää punaisella pastavärillä pinkiksi. Laita pursotinpussiin russian tip rose-tylla. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota sillä kakun sivulle ruusuja alhaalta aloittaen. Levitä loppu kuorrute kakun päälle.

Kaulitse vaaleanpunaisesta vaniljamassasta sopivan kokoinen ympyrä, jolla voi peittää lopun kakusta, johon ei ole pursotettu. Tee ruusu samalla ohjeella kuin ruusukakussa .

Kaulitse vihreä vaniljamassa ohueksi levyksi, ja ota siitä kahdella eri sokerimassa lehtimuotilla lehtiä. Yhdistä kolme lehteä ruusuun kannoistaan. Asettele loput lehdet kakun päälle kuten kuvassa. Jos koristeet eivät meinaa tarttua, voit käyttää ”liimana” esim. pientä määrää kuorrutetta.