Kinuskileipomo Karkkimörön herkut

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pikkuleivät,  Syksy Nähty 2210 kertaa
 
23.10.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIOmena-saksanpähkinä-välipalakeksit


🍁Muokkasin omenakeksieni reseptiä vähän täyttävämmäksi, joten ne sopivat vaikka välipalakekseiksi. Keksit pysyvät aika hyvin koossa vaikka niissä ei ole kananmunia. Tein itse puolet taikinasta ilman rusinoita, koska kaikki meillä eivät pidä rusinoista. Rusinat voi siis myös jättää pois kokonaan, tai käyttää niiden tilalla esim. auringonkukan siemeniä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja.🍂

n. 18 kpl
Ainekset:

4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
150 g voita
3  keskikokoista omenaa (talviomenoita)
n. 80 g saksanpähkinöitä
1 dl rusinoita
VINKKI: Täysjyvävehnäjauhojen ja täysjyväspelttijauhojen tilalla voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja

Valmistus:

Murskaa saksanpähkinät pienemmiksi. Sekoita kuivat aineet (myös sokerit, rusinat ja saksanpähkinärouhe) kulhossa. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi (ei tarvitse olla täysin sulaa). Sekoita myös voi mukaan. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Muotoile taikinasta pitkulaisia keksejä leivinpaperin päälle ( leikkasin vadelmamarmeladipurkin pohjan pois, ja käytin sitä apuna)

Käytin tätä purkkia apuna keksien muotoilemisessa

Käytin tätä purkkia apuna keksien muotoilemisessa.

Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia (paistoaika riippuu keksien koosta).