23.10.2016
n. 18 kpl
Ainekset:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
150 g voita
3 keskikokoista omenaa (talviomenoita)
n. 80 g saksanpähkinöitä
1 dl rusinoita
VINKKI: Täysjyvävehnäjauhojen ja täysjyväspelttijauhojen tilalla voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja
Valmistus:
Murskaa saksanpähkinät pienemmiksi. Sekoita kuivat aineet (myös sokerit, rusinat ja saksanpähkinärouhe) kulhossa. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi (ei tarvitse olla täysin sulaa). Sekoita myös voi mukaan. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Muotoile taikinasta pitkulaisia keksejä leivinpaperin päälle ( leikkasin vadelmamarmeladipurkin pohjan pois, ja käytin sitä apuna)
Käytin tätä purkkia apuna keksien muotoilemisessa.
Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia (paistoaika riippuu keksien koosta).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: Juu, meilläkään ei onnistuttu säästämään yhtään keksiä välipalaksi😂