13.2.2016
Kuviotaikina:
1 valkuainen
½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
25g huoneenlämpöistä voita
punaista elintarvikeväriä
Vaalea taikina:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
60q voita
Täyte:
1½ dl pakastemustikoita
4 dl vispikermaa
500g mascarponejuustoa
200g valkosuklaata
sokeria maun mukaan
Tee ensin punainen taikina. Vatkaa kulhossa sekaisin valkuianen, sokeri ja jauhot. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää lopuksi elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Pursota levinpaperin päälle haluamasi kuvio. Laita pelti pakkaseen, ja odota kunnes kuviot ovat jäätyneet.
Tee vaalea taikina. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoja ja sulatettua vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina pellille jäätyneiden kuvioiden päälle. Paista 200 asteessa n. 7-9 minuuttia. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi päältä. Ripottele toiselle leivinpaperille sokeria. Kumoa levy sen päälle, niin että kuviopuoli on alaspäin. Anna jäähtyä.
Tee täyte. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaa ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää halutessasi sokeria. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele päälle jäisiä mustikoita. Kääri torttu rullaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hieno rulla ja onnistunut kuviointi!