11.10.2016
n. 10 pientä pannacottaa
Pannacotta:
5 dl maitoa
5 dl kuohukermaa
2½-3 dl sokeria
vaniljatanko
9 liivatelehteä
Mansikkakastike:
n.6 dl mansikoita
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet veitsellä. Mittaa maito, kerma, sokeri, vaniljatanko ja vaniljan siemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Kun seos kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja lisää liivatelehdet. Nosta vaniljatanko pois. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa vähän kädenlämpöistä kylmemmäksi. Kaada seos vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä kunnes mansikat alkavat pehmetä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Kumoa pannacotat vuoista lautaselle ja tarjoile mansikkakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä