21.11.2015
8 muffinssia
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
75 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinimehua + 1 rkl appelsiinimehua tummaan taikinaan
1 rkl kaakaojauhetta
n. 30 g tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää muna-sokerivaahtoon. Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Lisää appelsiininkuori taikinaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa.
Ota taikinasta noin puolet toiseen kulhoon, ja sekoita siihen kaakaojauhe ja mahdollisimman pieneksi rouhittu suklaa. Koska taikina paksuuntuu hieman, lisää siihen vielä ruokalusikallinen tai kaksi appelsiinimehua.
Laita taikinoita muffinssivuokiin vuorotellen. Itse laitoin ihan vain kerroksittain, jokaiseen vuokaan neljä kerrosta, joista kaksi kerrosta vaaleaa ja kaksi kerrosta tummaa taikinaa. Tumma taikina on vaaleaa painavampaa, joten kerrokset eivät ehkä pysy täysin muodossaan paistamisen aikana. Jos suklaarouheen jättää pois, taikinoiden koostumukset ovat lähempänä toisiaan.
Paista muffinsseja 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele. Kuvan muffinssien pursotus on kerma-appelsiinituorejuustoseosta, koristeena keltaisia strösseleitä ja suklaarouhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä