15.6.2015
Suklaapohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
200 g suklaata
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
Kuorrutus:
400 g appelsiinirahkaa
2 dl kuohukermaa
Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi. Sulaa suklaa ja kaada koko ajan sekoittaen voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi.
Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinirahka. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Kakun voi leikata myös leivoksiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä