28.9.2015
Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g Valio Viola sitruunatuorejuustoa
1 dl kermaa (mitä vain leivontaan sopivaa, itse käytin tällä kertaa ruokakermaa)
2 kananmunaa
(sokeria)
omenalohkoja (noin 3 omenaa)
Pinnalle:
fariinisokeria
kanelia
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita sitruunatuorejuustoon kerma ja kananmunat. Tarkista maku, haluatko makeuttaa seosta hieman sokerilla. Itse en lisännyt sokeria yhtään, ja mielestäni sitruuna maistui piirakassa juuri sopivasti. Levitä täyte pohjan päälle. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele täytteen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kanelia.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kovasti mari-johanna 🙂 Oli kyllä kieltämättä herkullista, vaikka aika täyttävää, joten keskikokoinen pala kerrallaan riitti.