13.10.2015
Kakkupohja (tai kaksi pohjaa):
3 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl vaniljakastikejauhetta
Kuorrutus:
vaaleanpunaista sokerimassaa
pinkkiä sokerimassaa
valkosuklaamassaa/valkoista sokerimassaa/marsipaania
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai useampaan vuokaan riippuen siitä, minkä kokoista kakkua olet tekemässä. Paista 175 asteessa noin 20-35 minuuttia vuokien koosta riippuen, seuraa paistoaikaa loppuvaiheessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakastikejauhe.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle vadelmahilloa ja kerma-rahkaseosta. Nosta keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja täytä seuraava kerros. Nosta viimeinen pohjalevy päälle ja kostuta. Levitä yli jäänyttä täytettä kakun päälle tarttumapinnaksi sokerimassalle.
Kauli vaaleanpunainen sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa reunoilta yli jäävä massa pois. Tee pinkistä sokerimassasta roosa nauha -merkki. Pyörittele valkoisesta massasta kakulle helminauha.
Roosa nauha -keräykseen hyvän asian puolesta voi osallistua esimerkiksi tämän sivuston kautta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kiitos 🙂 Näissä minikakuissa on vaan hieman haastavaa määrien suhteuttaminen. Yllättävän vaikeaa tehdä sopivan vähän 🙂