Kinuskileipomo Kaneliina

Kategoria: Roosa nauha -tempaus,  Täytekakut Nähty 25136 kertaa
 
13.10.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIRoosa nauha -kakku


Roosa nauha -tempauksen tullessa ajattelin heti, että nyt tuli laatikossa odottavalle vaaleanpunaiselle sokerimassalle käyttöä, ja tässä on lopputulos. Täytteet kakussa ovat aika perinteiset, vadelmahillo ja vaniljarahkakerma. Vadelmahillo kuitenkin toistaa haasteen väriä, vaaleanpunaista. Kakun ”helminauha” on tehty valkosuklaamassasta. Teen usein pienikokoisia kakkuja, ja tämäkin on tehty hyvin pieneen, halkaisijaltaan vain 12 cm:n vuokaan. Minikakkujen hankaluutena on, että täytettä on vaikea valmistaa sopivan vähän. Tälläkin kertaa täytettä jäi kahdesta muhkeasta kerroksesta ja kakun päällystyksestä huolimatta yli, joten ohjeessa mainittu täytemäärä riittää hyvin hieman isompaankin kakkuun.
Samoin tuntuu hieman turhalta tehdä ja paistaa tällaista pikkukakkupohjaa yksinään, joten teen usein niin, että teen hieman isomman kakkupohjataikinan ja jaan taikinan tähän pieneen ja johonkin toiseen vuokaan, taikinan koosta riippuen. Toinen pohja pääsee sitten pakastimeen odottamaan käyttöä. Tällä kertaa tein kolmen munan kakkupohjan, jonka jaoin tähän vuokaan ja halkaisijaltaan 19 cm:n vuokaan.

Kakkupohja (tai kaksi pohjaa):
3 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus:
vaaleanpunaista sokerimassaa
pinkkiä sokerimassaa
valkosuklaamassaa/valkoista sokerimassaa/marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai useampaan vuokaan riippuen siitä, minkä kokoista kakkua olet tekemässä. Paista 175 asteessa noin 20-35 minuuttia vuokien koosta riippuen, seuraa paistoaikaa loppuvaiheessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakastikejauhe.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä pohjan päälle vadelmahilloa ja kerma-rahkaseosta. Nosta keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja täytä seuraava kerros. Nosta viimeinen pohjalevy päälle ja kostuta. Levitä yli jäänyttä täytettä kakun päälle tarttumapinnaksi sokerimassalle.

Kauli vaaleanpunainen sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa reunoilta yli jäävä massa pois. Tee pinkistä sokerimassasta roosa nauha -merkki. Pyörittele valkoisesta massasta kakulle helminauha.

Roosa nauha -keräykseen hyvän asian puolesta voi osallistua esimerkiksi tämän sivuston kautta.
roosa-nauha