Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Kaneliina

Raparperijuustokakku

2.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20150524_0031_600x600.jpg

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte:
noin 2 dl raparperihilloketta
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa

Raparperihilloke:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä

Raparperihillokkeen valmistus:
Pilko raparperi pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita margariini-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta helpommin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään sähkövatkaimella. Lisää munat. Lisää kuohukerma ja vatkaa seosta hetki,  jotta siitä tulee kuohkeaa.

Levitä raparperihilloketta pohjan päälle ohut, ehkä noin sentin paksuinen kerros. Jätä  jonkin verran hilloketta laitettavaksi kakun päälle. Kaada täyte vuokaan. Nostele raparperihilloketta täytteen päälle hillosilmiksi. Voit kuvioida kakun pinnan vetämällä veitsellä hillosilmien läpi, jolloin hilloketta myös uppoaa täytteen sisälle. Hillokkeen koostumuksesta riippuu, minkälaisen koristelun sillä saa aikaiseksi. Itselläni hilloke oli aika löysää, joten sydänkuviota siitä ei saanut, mutta hillosilmät tuovat kakkuun vähän ilmettä jo ihan sellaisinaan. Hillokkeen määrällä voit vaikuttaa siihen, miten paljon raparperin makua haluat kakkuun.

Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä vuoassa jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Ainesosat

Raparperi

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_011_400x400.jpgKaneliinaJouluinen naked cake
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160213_003_400x400.jpgKaneliinaYstävänpäivän kuviorulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160207_004_400x400.jpgKaneliinaKinuskiset ja pähkinäiset muffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_007_400x400.jpgKaneliinaPiparkakkuketju
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151120_0051_400x400.jpgKaneliinaTiikerimuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151114_006_400x400.jpgKaneliinaKirpeän raikas sitruunajuustokakku
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa