2.6.2015
Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte:
noin 2 dl raparperihilloketta
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
Raparperihilloke:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä
Raparperihillokkeen valmistus:
Pilko raparperi pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita margariini-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti, jotta kakku irtoaa vuoasta helpommin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään sähkövatkaimella. Lisää munat. Lisää kuohukerma ja vatkaa seosta hetki, jotta siitä tulee kuohkeaa.
Levitä raparperihilloketta pohjan päälle ohut, ehkä noin sentin paksuinen kerros. Jätä jonkin verran hilloketta laitettavaksi kakun päälle. Kaada täyte vuokaan. Nostele raparperihilloketta täytteen päälle hillosilmiksi. Voit kuvioida kakun pinnan vetämällä veitsellä hillosilmien läpi, jolloin hilloketta myös uppoaa täytteen sisälle. Hillokkeen koostumuksesta riippuu, minkälaisen koristelun sillä saa aikaiseksi. Itselläni hilloke oli aika löysää, joten sydänkuviota siitä ei saanut, mutta hillosilmät tuovat kakkuun vähän ilmettä jo ihan sellaisinaan. Hillokkeen määrällä voit vaikuttaa siihen, miten paljon raparperin makua haluat kakkuun.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä vuoassa jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä