1.6.2015
Pohja:
150 g täysjyväisiä Digestive-keksejä
50 g margariinia
Täyte:
3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g vaniljatuorejuustoa
70 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
1 dl raparperihilloketta
n. 1 tl kanelia
Kiille:
n. 1,5 dl raparperihilloketta
2 liivatelehteä
Raparperihilloke:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä
Raparperihillokkeen valmistus:
Laita pieneksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. tai kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.
Itse tein hilloketta tuplamäärän, mutta kakkuun sitä kului noin puolet, eli tällä määrällä sitä pitäisi tulla riittävästi.
Pohja:
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja lisää keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
Täyte:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Mausta raparperihilloke kanelilla ja kuumenna pienessä kattilassa kiehuvaksi. Sulata liivatteet hillokkeen joukkoon. Sekoita raparperihilloke tuorejuustoon. Lisää tuorejuustoseos vatkattuun vaniljakastikkeeseen. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Kiille:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl raparperihilloketta kiehuvaksi. Sulata liivatteet hillokkeen joukkoon. Lisää joukkoon loppu raparperihilloke. Jos hilloke on koostumukseltaan kovin paksua, käytä vähemmän hilloketta ja lisää joukkoon hieman vettä, niin siitä tulee juoksevampaa. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo 🙂