12.12.2015
Piparitaikina
1 1/2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g voita
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja
Laita siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen niin, että sokeri ja voi sulavat. Anna seoksen kiehahtaa, mutta älä keitä. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan olla yön yli jääkaapissa.
Kuvan piparit on tehty sydänmuotilla, jonka halkaisija pystysuunnassa mitattuna on noin 4 cm. Sydämien reikä on tehty pienellä sydämenmuotoisella kuviomuotilla.
Paista pipareita 200 asteessa 6-10 minuuttia.
Pikeeri
1 valkuainen
3 1/2-4 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
Laita kulhoon valkuainen ja 1 dl tomusokeria. Vaahdota 3 minuuttia. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunamehu. Vatkaa vielä hetki. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Koristele piparit haluamallasi tavalla.
Pujota pipareihin ripustusnauhoiksi villalankaa tai muuta nauhaa ja laita ne ketjuksi pitkään nauhaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piparkakuista on moneksi, syötäväksi, koristeeksi, lahjaksi. Nämä sinun tekemäsi sopivat noihin kaikkiin. Kuten kuva kertoo, pipariketju on kaunis koriste, joka on kiva pitää esillä sopivassa paikassa muistuttamassa joulusta. Ja lopulta ketju puretaan herkuteltavaksi. 🙂