23.8.2015
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g margariinia
Täyte:
2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljatuorejuustoa
60 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
n. 3 dl mustikoita + muutamia mustikoita jokaisen kuppikakun päälle koristeeksi
n. 0,5 dl sitruunamehua
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon.
Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin, jotta pelti tukee kuppikakkuja hyytymisvaiheen aikana. Painele keksimuruseos vuokien pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne mehuun. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vaniljakastikkeen joukkoon tuorejuustoseos ja sulatettu suklaa.
Muffinssivuoat voi täyttää täytteellä ja mustikoilla haluamallaan tavalla. Itse tein niin, että laitoin ensin pohjien päälle hieman täytettä ja painelin sitten mustikat täytteeseen. Näin mustikat jäivät kuppikakkujen pohjalle. Lopuksi jaoin lopun täytteen vuokiin. Täytteen ja mustikat voi laittaa vuokiin myös tasaisemmin vuorotellen niin, että mustikoita on tasaisesti täytteen seassa, tai vaikkapa niin, että mustikat tulevat enimmäkseen lähelle kuppikakun pintaa.
Laita kuppikakut hyytymään jääkaappiin. En seurannut tarkkaa hyytymisaikaa, mutta jos juustokakun hyytymisaika on yleensä kolmisen tuntia, nämä hyytyvät varmasti nopeammin.
Irrota hyytyneet kuppikakut varovasti muffinssipellistä (esim. nuolijaa apuna käyttäen) ja poista muffinssivuoat. Koristele halutessasi mustikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Totta, sinivalkoinen värimaailma sopisi itsenäisyyspäivään. Talvella sekoitin kuumennetut pakastemustikat täytteeseen niin, että siitä tuli kokonaan sininen, ja päälle tuli vaniljakiille.
Eilen maisteltiin pakastimessa käyneitä kuppikakkusia, ja mustikat kestivät näissä pakastamisen oikein hyvin. Eivät olleet vetisiä ollenkaan eivätkä sulaessaan värjänneet täytettä. Nämä sopivat siis oikein hyvin pakastettaviksi.