4.11.2015
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kahvia
1 dl lakritsikastiketta
Kuorrutus:
5 rkl kuumaa kahvia
60 g margariinia
n. 5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl lakritsikastiketta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja lakritsikastikkeen kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutuksen margariini kuumaan kahviin. Jos margariini ei sula kunnolla, lämmitä seosta vielä hetki mikrossa. Lisää kaakaojauhe, lakritsikastike ja tomusokeri. Tomusokerin määrä riippuu hieman lakritsikastikkeen juoksevuudesta, joten lopussa sitä kannattaa lisätä varoen sopivan paksuuden löytämiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.
Kuvan hämähäkit ovat sokerimassaa ja seitti valkosuklaata.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Salmiakkikuorrutuksellahan näitä onkin täällä nähty varmaan useampi versio, sen on minulla vielä kokeilematta. Lakritsi sopii myös oikein hyvin, ja sen saaminen kaupasta on aina varmaa, jos vaikka kaikki Kinuskit ovat tyhjentäneet apteekkien salmiakkivarastot 🙂