28.6.2015
Pohja:
vajaa paketillinen Muro-keksejä (itselläni jäi paketin pohjalle 7 keksiä)
50 g margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
vaniliinisokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
(tilkka rommiaromia, kirsikkalikööriä tai vastaavaa halutessasi)
n. 1/2 l kirsikoita
Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Voit jättää muutaman kirsikan kakun päälle koristeeksi.
Murskaa pohjan keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniliinisokerilla. Kuumenna vesi ja lisää siihen halutessasi tilkka rommiaromia tai jotain muuta kirsikoiden makuun sopivaa, esimerkiksi kirsikkalikööri voisi toimia myös. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaniljarahkan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.
Asettele kirsikanpuolikkaita pohjan päälle ja peitä täytteellä. Painele täytteeseen lisää kirsikoita ja tasoita pinta lopulla täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä