7.9.2015
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g margariinia
Täyte 1:
2 dl vispikermaa
200 g appelsiinirahkaa
150 g maitosuklaata
1 rkl kaakaojauhetta
2 1/2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
Täyte 2:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 1/2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Pohja: Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja kaada keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
Täyte 1: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata maitosuklaa. Sekoita suklaasula ja kaakaojauhe appelsiinirahkan joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne yksitellen kuumaan mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana hyvin sekoittaen appelsiinirahkaseokseen. Sekoita rahkaseos vispikerman joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen toisen täytekerroksen levittämistä.
Täyte 2: Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaasula vaniljatuorejuuston joukkoon. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne yksitellen kuumaan mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana hyvin sekoittaen vaniljatuorejuustoseokseen. Sekoita tuorejuustoseos vaniljakastikkeen joukkoon. Kaada täyte ensimmäisen täytekerroksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä 2-3 tuntia ennen irrottamista vuoasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä