Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Kaneliina

Kääretorttu lakritsi-sitruunatäytteellä

8.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151106_003_600x600.jpg

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl lakritsikastiketta

Täytteet:
200 g sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl lakritsikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Ota taikinasta vajaa puolet toiseen astiaan ja sekoita joukkoon lakritsikastike. Itse käytin Rainbow-merkkiä, ja ainakin se on koostumukseltaan sen verran sakeaa, että ei löysentänyt taikinaa paljon. Jos lakritsitaikina kuitenkin tuntuu huomattavasti vaaleaa taikinaa löysemmältä, pieni jauhojen lisäys voi olla tarpeen, että taikinoiden koostumukset olisivat lähempänä toisiaan.

Levitä taikinat raidoiksi pellille leivinpaperin päälle. Koska vaalea taikina on lakritsitaikinaa  jämäkämpää, vaaleat raidat kannattaa levittää ensin. Kaikkein siisteintä jälkeä saa laittamalla taikinat pursotuspusseihin, mutta raitojen levittäminen onnistuu myös ruokalusikalla. En uskaltanut pyöritellä lakritsitaikinaa yhtään enempää kuin on tarpeen, ettei koostumus kärsi, joten päädyin levittämään molemmat taikinat lusikalla. Vaaleat raidat pysyvät ihan hyvin muodossaan pellillä lakritsitaikinan levittämiseen saakka. Kun vaaleat raidat ovat paikallaan, lusikoi lakritsitaikinaa vaaleiden raitojen väliin. Taikinan voi kuvioida haluamallaan tavalla, tässä kuviot on tehty vetämällä lusikan varrella taikinan läpi. Kuviot kannattaa vetää huolellisesti niin, että kuvio tulee näkyviin hyvin myös alapuolelle, josta olisi tarkoitus tulla tortun pinta.

WP_20151105_001 WP_20151105_002 WP_20151105_003

Paista torttupohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Sekoita täytteen kuohukerma ja lakritsikastike kattilassa, ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa ja seos on väriltään tasaisen harmaata. Kuvittelisin, että muiden samantyyppisten kermaseosten tapaan lakritsikerma vaahtoutuu vain täysin kylmänä, joten sen voi tehdä jääkaappiin jo edellisinä päivänä. Vatkaa kylmä seos vaahdoksi.

Käännä torttupohja oikein päin: torttupohjan pohjapuoli on tässä tapauksessa tortun pinta, joten täytteet levitetään paistopinnalle. Levitä ensin ohut kerros sitruunarahkaa (purkillisesta riittää juuri sopivasti) ja sen jälkeen lakritsikerma. Rullaa torttu varovasti rullaksi leivinpaperin/leivonta-alustan avulla ja siisti tortun päät. Pintakuvioinnin ansiosta torttu ei paljon koristeita kaipaa.

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

Kääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_011_400x400.jpgKaneliinaJouluinen naked cake
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160213_003_400x400.jpgKaneliinaYstävänpäivän kuviorulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20160207_004_400x400.jpgKaneliinaKinuskiset ja pähkinäiset muffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151212_007_400x400.jpgKaneliinaPiparkakkuketju
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151120_0051_400x400.jpgKaneliinaTiikerimuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20885_WP_20151114_006_400x400.jpgKaneliinaKirpeän raikas sitruunajuustokakku
2

Kommentit (7)

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
9.11.2015 16:07

Kiitos Sonjaa 🙂 En ole minäkään montaa kääretorttua tehnyt, vaikka muuten leivonkin paljon. Ja niissä vähäisissä kuorrutus on aina ollut tärkeässä osassa, joten tämä oli minulle ihan uusi lähestymistapa.

Sonjaa
Kinuskileipomo Sonjaa
9.11.2015 10:40

Kiva eilainen touteus perinteisestä kääretortusta Kaunis kuviointi! Täällä yksi, joka ei ole juurikaan tätä herkkua tehny, täytyypä korjata asia

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
9.11.2015 08:16

Ehditkin Jensku kommentoimaan sillä välin, kun kirjoitin omaa kommenttiani. No joo, ihan tyytyväinen olin lopputulokseen, mutta tarkkana sai olla, varsinkin kun torttupohja oli hauraampaa lakritsikohdista. Sinun torttusi oli kyllä upea, taidan kokeilla seuraavalla kerralla siinä käytettyä tekniikkaa 🙂

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
9.11.2015 08:11

Voi kiitos, soja ja maris 🙂 Kuviontimahdollisuuksia olisikin varmaan vaikka kuinka monia. Kuviointia hankalampaa oli kuitenkin ehkä tortun rullaus siististi 🙂

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
9.11.2015 07:59

Taidat olla turhan vaativa, ei kuvan perusteella ainakaan nimittäin näy mitään vikaa rullauksessa 😉 Olipa kiva, että lähdit Roosa nauha -torttuni inspiroimana kokeilemaan ja kehittelemään kaksiväristä kääristä 🙂 Upealta näyttää tuo kuvio, ja makukin on varmasti mainio!

maris
Kinuskileipomo maris
8.11.2015 20:01

Ihan mykistävän kaunis! Samoin ajattelen kuin soja, että pakko alkaa treenaamaan tätä tekniikkaa. 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
8.11.2015 15:50

Upea! nyt on kyllä teidän esimerkkien myötä pakko alkaa harjoitella rullausta! Tällä kevyellä ja halvalla ja nopealla herkulla taidetaan ensi viikolla herkutella!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa