8.7.2014
Muffinit:
2 munaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
100 g kermaviiliä
150 g Oivariinia (/margariinia)
100 g (eli vastaa noin kolmea pientä vartta) raparperia
50 g valkosuklaata
-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-Sekoita joukkoon sulatettu Oivariini.
-Lisää vuoron perään keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli kermaviilin kanssa.
-Sekoita lopuksi pieneksi pilkottu raparperi ja valkosuklaa.
-Paista noin 12-14 min 225 asteessa. Pienille muffineille riittää 10 min.
Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
1 pkt (200 g) tuorejuustoa (Philadelphia light 12%)
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua
-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.
-Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto.
-Laita seos hetkeksi kylmään jähmettymään.
-Kuorruta muffinit ja anna seistä kylmässä ennen tarjoilua, jotta kuorrutteesta tulee jämäkämpi.
Koristelin kuppikakut marsipaanikukilla. Tein kukat koristelua edeltävänä päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä