4.10.2014
Muffinit (noin 11 kpl):
130 g margariinia
1,5 dl tummaa raakaruokosokeria (Lidl)
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl omenasosetta sydämiksi
-Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää munat yksitellen sekoittaen.
-Lisää keskenään sekoitetut jauhot, kaurahiutaleet, kaneli, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
-Lisää lopuksi maito sekoittaen.
-Laita taikina mieluiten silikonisiin muffinivuokiin.
-Tee muffineihin kolot esimerkiksi kahden ruokailuveitsen avulla ja lisää 1 tl
omenasosetta keskelle.
-Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl tummaa raakaruokosokeria / sokeria
-Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
-Sekoita tuorejuusto ja sokerit sekaan.
-Laita hetkeksi jääkaappiin ennen pursostusta.
Paistetut omenat:
1 iso omena
1 tl sitruunamehua
1 tl kanelia
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
-Pilko omena pieniksi kuutioiksi.
-Lisää kuumalle pannulle voi, hunaja, omenat, sitruunanmehu ja kaneli.
-Paista kunnes omenat ovat pehmenneet.
-Anna jäähtyä.
Pursota täytettä muffineihin. Voit jättää keskelle pienen kolon johon lusikoit omenoita koristeeksi.
Pikainen omenasose:
omenoita
tilkka vettä
kanelia
(hillosokeria)
-Pilko omenat kulhoon.
-Lisää tilkka vettä ja kanelia.
-Lämmitä mikrossa 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
-Soseuta omenat.
-Lisää tarvittaessa hillosokeria.
-Omenasose kannattaa pakastaa esimerkiksi minigrip-pusseihin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 🙂
Toki voi korvata hunajalla. Se toisi varmasti vieläkin enemmän
makua taikinaan. Olen hurahtanut tuohon raakaruokosokeriin
leivonnassa. 😉