22.8.2015
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
100 g voita
hyppysellinen suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
1 muna
sokeria
n. 3-4 dl mustikoita
– Nypi jauhot, sokeri ja suola voihin.
– Lisää jugurtti ja sekoita esim. haarukalla tasaiseksi taikinaksi.
– Laita pakastepussiin tiiviiksi palloksi jääkaappiin jähmettymään.
Annoin olla noin tunnin.
– Painele taikina leivinpaperin päälle pellille vehnäjauhojen avulla. Käytin myös kaulinta jotta pohjasta tulisi ohut.
– Levitä mustikat keskelle ja painele reunat kohti keskustaa.
– Voitele munalla.
(- Ripottele vähän sokeria reunoihin.)
– Paista n. 175-200 asteessa uunista riippuen noin puoli tuntia.
Koristelin galeten tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä