19.8.2015
Pohja:
150 g Vanijakeksejä / Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 dl vispikermaa (Valion luomu)
3 munanvalkuaista
150 g mustikoita
3 rkl sokeria
60 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
200 g turkkilaista jugurttia (Valion luomu)
– Murskaa keksit pieneksi ja sekoita sulatettu voi sekaan
– Laita seos pienemmän irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Soseuta mustikat
– Vatkaa vispikerma ja sekoita turkkilainen jugurtti sekaan
– Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai kattilassa
– Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatteet
– Yhdistä liivateseos ja sulanut suklaa. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa
– Vatkaa sillä välin toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.
– Lisää loppuvaiheessa sokeri.
– Sekoita varovasti jäähtynyt liivateseos kuohukerman ja
jugurtin sekaan.
– Lisää mustikkasose.
– Lisää lopuksi hyvin varovasti sekoittaen valkuaisvaahto.
– Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä