28.6.2014
Pohja:
3 munaa
noin lasillinen vehnäjauhoja
noin lasillinen sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
0,5 – 0,75 dl maitoa
Suklaamansikat:
Mansikoita
Puolikas levy (n.125g) talous/leivontasuklaata
Suklaakuorrute (kova):
1 dl kuohukermaa
250 g leivonta/taloussuklaata
Vadelmarahka-täyte:
100g vadelmia
3 rkl vettä
2 liivatelehteä
250g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
Koristeluun:
Keksejä
Narua
Suklaamansikat:
Sulata suklaa ja kasta siihen mansikat.
Laita kylmään kovettumaan.
Pohja:
Riko huoneenlämpöiset kananmunat juomalasiin.
Mittaa sama määrä sokeria ja vehnäjauhoja.
Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita jauhoseos joukkoon.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Hieman pienempi kakkuvuoka soveltuu tähän hyvin.
Paista 175 astessa noin 40-45 min.
Vadelmarahka:
Keitä (ulkomaisia) pakastevadelmia vesitilkassa 2 min.
Lisää liuotetut liivatelehdet kuumaan vadelmaseokseen.
Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sinne maitorahka,
sokeri ja vadelmaseos.
Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Suklaakuorrute:
Kuumenna kerma ja sekoita suklaapalat sekaan.
Anna hieman jäähtyä kylmässä.
Kostuta jäähtynyt ja kahtia leikattu kakkupohja maidolla pullasudin avulla.
Leivitä täyte ja kokoa kakku.
Levitä suklaakuorrute ympärille.
Asettele kahtia leikatut keksit ja
solmi nauha kakun ympärille.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Koristele suklaamansikoilla enen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos. Hyvää se olikin 🙂
Mittasin ensin yhteen lasin kolme kananmunaa eli jauhot ja sokeri vie saman verran tilaa. Taisin käyttää viimeksi ihan pieniä juomalaseja, johon mahtuu nestettä noin 1,5 dl. Tein kakun hieman pienempään kakkuvuokaan.