4.10.2014
Pohja:
200g Digestive -keksejä
70 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl omenasosetta
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tummaa raakaruokosokeria, Lidl (määrä voi vaihdella, riippuen omenasoseen makeudesta)
Paistetut omenat:
3 isoa omenaa
3 rkl hunajaa
2 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
-Pilko omenat lohkoiksi ja laita ne kulhoon.
-Lisää kaneli ja sitruunamehu. Kääntele omenoita kulhossa.
-Paista omenoita pannulla voi-hunaja seoksessa kunnes pehmenevät.
-Anna omenoiden jäähtyä ja tee sillä välin juustokakku.
-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Murskaa keksit esimerkiksi sauvasekoittimen avulla.
-Lisää voisula.
-Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään.
-Vatkaa kermavaahto.
-Lisää tuorejuusto ja sokerit.
-Kuumenna sitruunamehua ja lisää siihen liivatelehdet.
-Yhdistä sitruunamehu ja liivatteet omenasoseen kanssa ja sekoita
tuorejuuston sekaan.
-Levitä seos keksipohjan päälle.
-Asettele jäähtyneet pehmennetyt omenat tuorejuuston päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
seuraavaan päivään.
Pikainen omenasose:
omenoita
tilkka vettä
kanelia
(hillosokeria)
-Pilko omenat kulhoon.
-Lisää tilkka vettä ja kanelia.
-Lämmitä mikrossa 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
-Soseuta omenat.
-Lisää tarvittaessa hillosokeria.
-Omenasose kannattaa pakastaa esimerkiksi minigrip-pusseihin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
🙂