2.1.2017
100 g valkosuklaata (leivontasuklaa)
125 g voita
0,75 dl fariinisokeria *
0,5 dl sokeria *
1 muna
1 dl perunajauhoja
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
***(tai voit korvata kaikki jauhot 2,5 dl vehnäjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl mantelirouhetta
100 g kuivattuja karpaloita
*) Vinkki: fariinisokerin ja tavallisen sokerin tilalla voit käyttää esimerkiksi tummaa intiaanisokeria (täysruokosokeria)
– Rouhi valkosuklaa.
– Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
– Lisää muna hyvin vatkaten.
– Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
– Sekoita lopuksi valkosuklaa, mantelirouhe ja karpalot sekaan.
– Nostele taikina pieniksi kasoiksi pellille ja painele tasaisemmaksi.
Taikinasta tulee noin 26 kpl keskikokoisia keksejä.
Paista 200 asteessa noin 8-10 min.
Keksit ovat uunista otettaessa hyvin pehmeitä. Anna valmiiden keksien jäähtyä hyvin leivinpaperin päällä
jolloin ne jähmettyvät irrotettaviksi. Olen säilyttänyt näitä muovirasiassa jääkaapissa, jotta pysyvät rapeina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Yeah! Nyt viimein pääsen kommentoimaan sinulle! Ihana joulukalenterin avaus. Näitä teen ehdottomasti jossain käänteessä kun nyt perheessä on yksi gluteenitonta ruokaa syövä. Ainoa vaan että tuo valkosuklaa täytynee korvata maidottomalla Brunbergin suklaalla tai jotain mutta eipä se haittaa, varmasti tulee namia silti! Kiitos ja lämpöistä joulun odotusta! 🙂